<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=69681" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Протестиращи...

Чуйте разказа на първия пострадал от полицейска агресия протестиращ (РЕПОРТАЖ)

22 Юли 2020
1 15516

Скъпи приятели, протестите през последните седмици станаха трибуна на различни мнения, различни възгледи и за съжаление, на различни сцени на агресия. Видяхме провокатори:

Провокатори нападнаха оператора ни по време на протеста („Коментарът на Господарите“)

Видяхме и няколко жертви на полицейска агресия:

Ексклузивно: Говори битата от полицаи протестираща (РЕПОРТАЖ)

В своето интервю пред нашата камера единствената арестувана на 10 юли вечерта жена Цветелина Цветкова спомена, че пред очите й полицаи са задържали и били Жоро Георгиев – още един млад протестиращ в центъра на София. Нашата репортерка Виктория Симеонова се свърза с него. Тъй като той е на заслужена почивка след случилото се, разговорът се проведе онлайн.

Жоро Георигев разказа, че е бил арестуван, след като провокатори са обстрелвали полицаите с бутилки и той и другите задържани са попандали на първа линия между тях и органите на реда. При нахлуването на полицейския кордон сред протестиращите полицаите са го изблъскали, а в последствие и задържали – на кадрите можете да видите по какъв груб начин е станало това. След това той, студентът от Хага Евгени Марчев, Цветелина Цветкова и други младежи са били завлечени зад колоните на Министерския съвет, където полицаите са продължили да ги ритат и блъскат – „по-далеч от камерите“.

В следствие на ударите Жоро Георгиев е с лека телесна повреда и смята да търси правата си по съдебен ред. Повдигнати са му обвинения за хулиганство и опит за физическа агресия към полицаи, но кадрите от мястото говорят друго. За момента няма данни видеозаписите от охранителните камери в района да са предоставени като доказателства по случая.

Жоро Георгиев подчерта, че случилото се няма да го накара да се откаже да търси правата си, а напротив – той е щастлив да види толкова хора по площадите.

Скъпи приятели, надяваме се грозните сцени от втората вечер на протестите да не се повтарят и няма повече провокации и от страна на протестиращите, и от страна на органите на реда. Сигнализирайте само на нас за всякакви нередности!

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции