<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=81804" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Отчаяни посл...

Шаманът с рогата поиска от Доналд Тръмп да го помилва за щурма на Капитолия

15 Януари 2021
0 524

Адвокатът на Джейкъб Чансли, познат още като Джейк Анджели или “Шаманът на QAnon” е поискал от Доналд Тръмп да помилва клиента му, тъй като той влязъл в сградата на Капитолия, следвайки инструкциите на самия президент, пише Vice.

“Клиентът ми беше чувал често повтаряните думи на президента Тръмп”, заявил адвокатът Албърт Уоткинс пред медията.

„Думите и поканата на един президент трябва да означават нещо. Предвид мирния и съобразителен начин, по който г-н Чансли се представя, би било подходящо и почтено президентът да прости на г-н Чансли и други негови съмишленици, също мирни лица, които приеха поканата на президента с почетни намерения”, се казва още в изявлението на служебния защитник.

Шаманът с рогата от Капитолия отказвал да яде в затвора, защото не му сервирали био-храна

Миналата седмица Чансли, който се предаде на ФБР и му бяха повдигнати обвинения, споделил в интервю, че не съжалява за нищо и е готов отново да се отправи към столицата Вашингтон на 20 януари.

Моменти преди тълпата да се спусне към Капитолия, Тръмп каза на своите поддръжници в реч пред Белия дом, че „ще слезем до Капитолия“ и „заедно ще изчистим блатото във Вашингтон и ще премахнем корупцията в Капитолия за нашата нация.”

В защита на своя клиент Уоткинс е определил Чансли като “мил и миролюбив човек”.

Прокурорите обаче смятат, че има риск Чансли да се укрие и представлява опасност за обществото. Според тях той е подвел полицията с твърдението си, че не употребява никакви други наркотични вещества, освен канабис, при положение, че са налице публични доказателства, че той редовно употребява психоактивни вещества като гъби и пейот.

Отчаяни последователи на QAnon вярват, че Тръмп им е проговорил чрез морзовата азбука в последното си изказване (видео)

Прокурорите твърдят също, че психичното здраве на Чансли не е било правилно оценено от доклада, съставен на 11 януари. Освен че е привърженик на теорията за конспирация QAnon, Чансли открито признава, че „вярва, че е извънземно, по-висше същество и е тук на Земята, за да се издигне до друга реалност“.

Изслушването под гаранция на Чансли е насрочено за петък следобед.

Източник: Vice

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции