<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=80347" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Италия влиза ...

Швеция връща маските в обществения транспорт, въвежда ограничения и в заведенията

19 Декември 2020
0 337

Правителството в Швеция е взело решение да въведе задължителните предпазни маски в обществения транспорт в пиковите часове като по този начин ще върне предишните разпоредби в борбата с разпространението на Covid-19, пише BBC.

Наред с това влиза ограничение в заведенията да седят до четири души на една маса, вместо досегашните осем.

Премиерът на страната Стефан Льовен, който обяви мерките, се надява те да дадат резултат “съвсем скоро”.

Припомняме, че по време на първата вълна на коронавируса скандинавската страна предприе различен подход спрямо останалите страни от Европа като не въведе строги ограничителни мерки в разрез с препоръките на Световната здравна организация (СЗО).

В Швеция почти няма затворени заведения, офиси и хотели, a стратегията на правителството разчита на това хората “доброволно” да си самоналожат ограничения заради чувството си на отговорност към другите и “обществен дълг”.

“Ужасна година”. Кралят на Швеция обяви за провал подхода на страната му срещу коронавируса

“Аз мисля, че се провалихме. Имаме голям брой починали и това е ужасно”, заяви обаче Карл Густаф XVI в годишното си обръщение към нацията миналата седмица. И добави: “Хората в Швеция страдаха много в много трудни условия. Мисля за всички, които не успяха да се сбогуват с умиращите си роднини. Аз смятам, че е тежко и травмиращо преживяване да не можеш да се сбогуваш.”

По-рано тази седмица властите в страната препоръчаха учебният процес да мине в дистанционна форма за 13-15-годишните ученици.

Новата препоръка идва само седмица, след като се взе решение от 7 декември учениците над 16 години да преминат в онлайн среда.

Източник: BBC

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции