<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=79327" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Южна Корея на...

Швеция затваря училища след 209 смъртни случая заради Covid-19 за два дни

04 Декември 2020
0 789

Швеция затваря гимназиалните училища от понеделник за срок от един месец заради 209 нови смъртни случаи от коронавирус през последните два дни, съобщава DailyMail.

Здравните власти на скандинавската страна, която възприе по-мек режим на борба с разпространението на Covid-19, предвиждат задаващ се пик от втората вълна на заразата в средата на декември.

По време на брифинг на правителството вчера, премиерът Стефан Льовен обяви, че чрез затварянето на средните класове се надяват да забавят разпространението на вируса.

“Ще трябва да промените начина, по който се обучавате. Напълно разбирам, че това не е лесно, но в настоящата ситуация е необходимо”, каза той в обръщението си към учениците и учителите.

След унеса от ниските нива през лятото, Швеция е напът да достигне нови високи стойности на заразяване, които за момента все още са далеч от рекордите в средата на април по време на първата вълна от коронавируса.

Критиците на подхода на Швеция до момента упрекват д-р Андерс Тегнел за либералните мерки, които според тях са се провалили в защитата на уязвимите групи от населението като възрастните хора в домовете.

Швеция призна, че така и нямат данни стадният имунитет да забавя Covid-19

Миналия месец д-р Тегнел беше принуден да признае, че Швеция се бори с втора вълна от вируса, след като преди това омаловажи риска.

Източник: DailyMail

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции