<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=65688" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Бойко Борисо...

Швеция за пръв път призна за недостатъци в либералния си модел за справяне с пандемията от Covid-19 (снимки)

03 Юни 2020
0 1999

Главният държавен епидемиолог на Швеция Андерс Тегнел призна, че моделът, който избра страната за справяне с пандемията от коронавирус не е дал удовлетворителни резултати, пише Politico. Признанието му предизвиква изненада заради изразената по-рано от него критика към мерките, въведени в другите европейски държави.

Според думите му, Швеция е трябвало да реагира по друг начин на пандемията от Covid-19, за да избегне високата смъртност, която страната отбеляза в последните си анализи.

Изследване посочва катастрофалните последици за Швеция от избора да не спазват социална изолация (графики)

“Ако бъдем изправени пред същата епидемия отново и знаем това, което вече знаем за Covid-19, би трябвало да предприемем междинни мерки между взетите от правителството ни и тези в другите европейски държави”, заяви той пред шведското радио.

Въпреки признанието на Тегнел, главният епидемиолог на страната все пак остава скептичен към мерките на останалите европейски държави в справянето им с коронавируса.

“Швеция е една от малкото страни, които предприеха постепенно затваряне”, заяви той. “Всички останали страни (в Европа) въведоха много от мерките си наведнъж и проблемът с това е, че няма как да се разбере, кои от мерките са дали най-добър резултат.”

Източник: Politico

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции