<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=78578" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Австралийска...

Швеция ограничи събирането на хора на обществени места след ръст на заразените с Covid-19

25 Ноември 2020
0 328

Ограничаване на събирането на хора в Швеция до не повече от 8 души влезе в сила като част от усилията за забавяне на резкия скок в случаите на коронавирус, предава bTV.

След протести беше направено изключение за присъствие на погребение, където могат да се събират до 20 души.

Предишното ограничаване на публични събирания – демонстрации, представления, концерти и религиозни служби, беше до 50 души максимум.

“Ситуацията е много сериозна.” Какво се случва с Covid-19 в Швеция

Въпреки че мярката не се отнася до частни събирания, членове на правителството, сред които премиерът Стефан Льовен, подчертаха необходимостта хората да се въздържат от всякакви събирания и посещения на фитнес зали, плувни басейни и други.

Рекорден брой новозаразени в Швеция и недоволство от мерките на правителството

В обръщение към сънародниците си през почивните дни Льовен посочи, че малката почивка през лятото и есента вече е свършила. Премиерът изтъкна, че твърде много хора са пренебрегнали съветите и препоръките на властите.

Същевременно има и някои признаци на промяна, свързана с намален поток пътуващи и увеличен брой хора, работещи от вкъщи, отчете още премиерът. В Швеция, която има 10,3 милиона население, заразените досега са 208 300, а общият брой на починалите от Covid-19 е 6400. Много от жертвите са живели в старчески домове.

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции