<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=78621" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Синът на Мара...

Швеция призна, че така и нямат данни стадният имунитет да забавя Covid-19

26 Ноември 2020
0 1283

Швеция призна, че няма данни стадният имунитет да забавя разпространението на Covid-19, тъй като броят на новозаразените бурно нараства, пише DailyMail.

Архитектът на стратегията в Швеция за справяне с пандемията от Covid-19 Андерс Тегнел обещаваше страната да се справи по добре от останалата част на Европа, след като нацията развие стаден имунитет.

Броят на смъртните случаи в Швеция към вторник достигна общо 6500 души, като смъртността на глава от населението е няколко пъти по-висока от тази на останалите северни съседи, но по-ниска от някои по-големи европейски страни.

Близо половината случаи са настъпили в домове за възрастни хора, а една четвърт са на възрастни хора, за които се грижат у дома.

Големият брой смъртни случаи в Швеция сред възрастни хора се обсъжда бурно в страната, която отдавна се гордее със своята система за социални грижи “от люлка до гроб”.

По-малко от един на всеки десет пациенти с Covid-19 е бил прегледан от лекар очи в очи като по-голямата част са били диагностицирани след консултации между медицински сестри и лекари, а понякога и с първична информация, произтичаща само от санитари.

До вторник сутринта 10.3-милионна Швеция бе регистрирала 225 000 случая на заразяване с Covid-19, от които 6500 души са починали. Миналата седмица водещият епидемолог на страната Андерс Тегнел бе принуден да признае, че Швеция се бори с втора вълна от вируса, след като преди това омаловажи риска.

По-строги ограничения бяха издадени в 17 от 21 от шведските региони от органа по обществено здраве на страната и д-р Тегнел, както и вечерен час в барове и кръчми.

Източник: DailyMail

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции