<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=87680" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ГЕРБ обявиха,...

Шегаджии дописаха “кафе, ц*ци и мекици” в Националния план за възстановяване, пуснат погрешка като отворен документ (снимки)

19 Април 2021
0 7510

В продължение на няколко часа всеки интернет-потребител е имал възможност да дописва и редактира “Националния план за възстановяване и устойчивост”, качен като обикновен файл в Google Drive с отключена опция за редактиране. Това сигнализираха в своя публикация във фейсбук от профила на предаването “Денят с Веселин Дремджиев“.

” В резултат на успешното въвеждане на #електронното управление от Томислав Дончев и от предишните правителства на #ГЕРБ, Планът за възстановяване е качен в…. Google drive. При това без да е направено абсолютно елементарното ограничение – затваряне на възможността за редактиране. И хората пишат”, гласи постът.

Находчиви шегаджии вече го бяха попълнили с точки като “Ходи пеш”, “Продавам две джанти”, “Кафе и кроасан, моля”, “Вече два часа чакам мекици с кафе? Какво е това слабо обслужване?!”. “Тук съм само да питам къде са ми дубайските фурми?” и дори “Цици”. Планът беше изпъстрен и с множество колажи.

Шегаджии дописаха &#8220;кафе, ц*ци и мекици&#8221; в Националния план за възстановяване, пуснат погрешка като отворен документ (снимки)

В социалните мрежи хората коментират, че е голям гаф администрацията да използва платформи като Google Drive за публикуването на такива документи, при условие че правителството е изхарчило сериозни средства за дигитализация на управлението.

Шегаджии дописаха &#8220;кафе, ц*ци и мекици&#8221; в Националния план за възстановяване, пуснат погрешка като отворен документ (снимки)

След като миналата седмица кабинетът обяви, че няма да изпрати окончателния вариант на Плана за възстановяване и устойчивост до Европейската комисия за разглеждане и одобрение, а вместо това ще го внесе в парламента, в петък той трябваше да бъде представен пред депутатите от вицепремиера в оставка Томислав Дончев, пише по темата и Дневник.

Шегаджии дописаха &#8220;кафе, ц*ци и мекици&#8221; в Националния план за възстановяване, пуснат погрешка като отворен документ (снимки)
Малка част от колажите, добавени в документа

Мнозинството от народните представители обаче отказаха да го изслушат, като вместо него те пожелаха да говори министър-председателя в оставка Бойко Борисов. Така след гласуване той беше задължен да се яви на пленарно заседание на 21 април (сряда).

На брифинг в неделя Борисов каза, че в плана не са предвидени единствено пари за асфалт. На пресконференцията вицепремиерът Дончев добави, че за изготвянето му правителството е работило с експертна общност и с Европейския съюз и смята за абсурдна ситуацията, в която партиите критикуваха плана, без дори да са го прочели.

Източници: Денят с Веселин Дремджиев, Дневник

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции