<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=71806" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 142 са новите з...

Шефове в Австралия искат да имат право да уволняват служители, ако откажат ваксиниране срещу Covid-19 (видео и снимки)

21 Август 2020
0 3023

Управители на малки фирми в Австралия искат да имата правото да освобождават служители, ако те откажат да приемат ваксина срещу коронавирус, щом такава бъде официално одобрена от държавата, пише DailyMail.

Премиерът Скот Морисън тази седмица обяви, че правителството е подписало меморандум за разбирателство с фармацевтичната компания “AstraZeneca Australia”, за да осигури най-обещаващата за момента ваксина от Оксфордския университет.

Правителството се надява да получи очакваната ваксина в началото на следващата година и да подложи на ваксиниране 95 процента от населението на страната.

Премиерът Морисън заяви, че би искал да наложи ваксината, но твърди, че няма “силата да я направи задължителна.”

Съветът на организациите за малкия бизнес в Австралия предлага промени в закона, които ще дадат право на работодателите да уволняват работници, които отказват ваксиниране.

“Ако някой от служителите ми каже: „не, аз съм против“, тогава ще трябва да кажа, съжалявам тогава, вие сте заплаха за моя бизнес”, заяви председателя на съюза Питър Стронг.

Кога ще се появи ваксината срещу коронавирус?

Г-н Морисън потвърди, че е осигурил 25 милиона дози ваксини за австралийците, което беше отказано от британската фармацевтична компания, натоварена с производството ѝ от университета в Оксфорд.

ЕС ще купи 400 милиона дози ваксина срещу коронавируса

Говорител на “AstraZeneca” заяви, че писмото за намерение, подписано от австралийското правителство за закупуване на ваксината, ако бъде одобрено, не включва оценка на броя на включените дози.

Видео: 7 News

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции