<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=76374" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Пулмологът д-...

Шефът на “Александровска болница”: Нямаме свободни легла за заразени с коронавирус (видео)

24 Октомври 2020
0 441

“В Александровска болница няма свободни легла за заразени с коронавирус. Като едно от най-големите лечебни заведения на територията на София, а и на страната, ще трябва да открием още едно Covid отделение. То ще бъде с капацитет от около 25-30 легла. Ако след Нова година обстановката не се успокои, ще преобразуваме и други отделения”. Това каза в предаването “Събуди се” по Нова тв новият директор на лечебното заведение проф. Борис Богов.   

“Има двама пациенти с коронавирус, които са пренасочени към други лечебни заведения. От понеделник влиза в сила ново разпореждане на здравното министерство за прекратяване на плановия прием. Това се прави с цел разкриване на допълнителни легла”, обясни професорът. 

1589 са новите случаи на Covid-19 у нас, 13 души са починали

“Ако след Нова година обстановката не се успокои, ще преобразуваме и други отделения”, категоричен е шефът на Александровска болница.

В момента в лечебното заведение има двама интубирани пациенти и петима в интензивно отделение. Заразените медици са 14, но са в добро състояние.

Проф. Кантарджиев: Мерките са закъснели, и след 2 седмици ще имаме по 1100 нови случая на ден (видео)

Проф. Богов коментира и дали в болницата използват лекарството “Ремдесивир”. 

“Разбира се, че използваме лекарството. То обаче не трябва да се дава на всеки заразен. Има строги показания. Затова има много разногласия относно това дали помага, или не. Леките случаи не бива да бъдат лекувани по този начин”, смята професор Богов.

По думите му, коронавирусът нанася доста вреди на бъбреците.

“Вирусът се захваща за ангиотензиновите рецептори, които на първо място се намират в белия дроб, а на второ – в бъбреците”, заяви шефът на болницата.

Източник и видео: Нова тв

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Adrian Ndre

    25 Октомври 2020

    Да бе, направо закривайте болниците и отворете Ковидница, те хората от друго и без това не боледуват. И тия са смешни, ама господари на ефира станахте жалки...

Реакции