<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=81740" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Twitter блокира ...

Шефът на “Александровска”: Готвим се за трета вълна на коронавируса (видео)

15 Януари 2021
0 1199

“Правим реорганизация за закриване на масов брой легла в коронавирус отделението, готвим се и за трета вълна на болестта“, заяви директорът на „Александровска болница“ д-р Борис Богов в предаването „Тази сутрин“ по bTV.

По думите му се очаква известно покачване на случаите в края на месец януари до средата на февруари – 14 до 21 дни след Коледа и Нова година.

Брифингът на Щаба: Възстановяват се плановите операции, все повече хора искат да се ваксинират (видео)

„Натискът отслабна няколко пъти. При нас тежките пациенти са 44, а интубираните са четирима. Отдавна нямаме починал пациент, това са много добри данни“, казва Богов.

Той уточни, че в болницата се освобождават сто легла на хартия, но планов прием в сградата, където се намира коронавирус отделението, няма да има. Всеки пациент ще се приема след триаж – ще бъде тестван за Covid-19 и ще му бъде правен клиничен преглед.

Плановият прием в болницата ще бъде възстановен от понеделник. По думите на д-р Богов, всички медици на първа линия в болницата вече са ваксинирани.

С първата доставка са ваксинирани 136 души, а с втората – 145. Предстои днес да започне поставянето на ваксината на „Модерна“.

„Общо за болницата 47% от служителите искат да бъдат ваксинирани“, обясни лекарят. По думите му, част от нежелаещите имат антитела и изчакват да минат три месеца преди да си направят количествени тестове, за да вземат решение.

Богов коментира, че мерки в страната ще се разпускат на базата на анализ от следващата седмица и ако данните сочат намаляване, тогава ще започне разпускане на мерките.

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции