<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=81385" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Първите вакс...

Шефът на болницата в Сандански не вижда проблем, че първо са се ваксинирали 20 общинари (видео)

11 Януари 2021
0 1216

“Не съжалявам за ваксинираните общински съветници. Би било грешно да се изхвърлят лекарства, които могат да помогнат на много хора в борбата с най-тежката инфекция от десетилетия насам”, каза тази сутрин пред bTV директорът на болницата в Сандански Илия Тонев.

В града избухна скандал, след като стана ясно, че общо 20 служители в общината са с поставена първа доза от ваксината на „Пфайзер“ и „Бионтех“.

Според Тонев това се е случило, защото е трябвало спешно да се оползотворят дози от препарата, преди да изтече срокът им на годност.

Здравните власти в Благоевград заявиха, че това е в разрез с правилата и дозите е трябвало да бъдат върнати в местното РЗИ, за да се поставят на други нуждаещи се медици.

По думите на Тонев обаче допоследно в списъка за ваксиниране са фигурирали 110 души, но около 30% се отказали в последния момент.

Очаква се днес да стане ясно дали на болницата в Сандански ще бъде наложена някаква санкция заради грешката. Директорът на болницата заяви, че до момента не е поканен на среща със здравния министър Костадин Ангелов.

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции