<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=89607" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Светослав Ил...

Шефът на “Градус” Иван Ангелов: Обърках се за фурмите (снимки)

20 Май 2021
0 4162

„Обърках се за фурмите”. Това заяви собственикът на „Градус” Иван Ангелов по време на разпит в прокуратурата. Той допълни, че не ги е продавал, а са били дарени, пише NOVA

„Призовани сме по сигнал на гражданско движение „Боец”, призоваха ни по телефона”, съобщи адвокатът му Менко Менков. Той коментира още, че се касае за търговски спор между двама бизнесмени и категорично отрече твърденията на Светослав Илчовски за борсови спекулации и рекет. 

Загуби от 24 млн. лв. обяви “Градус” заради срив на акциите след скандала

На 5 май в парламентарната комисия за ревизия на управлението през последните 10 години земевладелецът Илчовски посочи Ангелов като ковчежник на вече бившия премиер Бойко Борисов, посочи от кого са кюлчетата, които се предполага, че са заснети в спалнята на премиера, както и че са заснети от плеймейтка. 

Шефът на &#8220;Градус&#8221; Иван Ангелов: Обърках се за фурмите (снимки)

Илчовски твърди още, че Ангелов изкуствено е завишил оборотите на компанията си, за да я листне на борсата. По думите на Менков Комисията за финансов надзор е излязла с решение, че няма такова нещо, но Ангелов е поискал допълнителна проверка, за да се изчисти името му. 

Още преди 2 седмици Ангелов отрече всички обвинения освен че познава Борисов, играят карти, чуват се по телефона и бившият премиер му е помагал в бизнеса. На изслушване в комисията за ревизия на 7 май Ангелов обяви още, че е участвал в бартерна сделка между България и ОАЕ.  „Това, което сме дали на Дубай, е върнато чрез фурми. И ние от тези фурми сме си възстановили парите и сме на печалба”, заяви тогава той. 

Днес обяви, че се е объркал и фурмите са били дарени на БЧК. 

Източник: NOVA

Снимки: Булфото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции