<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=77533" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Вижте какво п...

Шефът на Лекарския съюз: Здравната система се справя, но обществото се провали (видео)

09 Ноември 2020
0 704

„През пролетта заявихме, че ще се стигне до момент, в който системата няма да може да поема пациенти. В момента в здравеопазването няма хаос, а високо напрежение. Има отделни лични трагедии – искаш да се лекуваш, но не можеш. Това се случваше и в други държави, много по-развити от нас”. Това заяви в предаването „Здравей, България” по Нова тв председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров.

Според него не бива у лекарите да се създава усещането за вина.

„За мен системата се справя, но обществото се провали. То трябваше да разбере, че ние няма да можем да помогнем на всеки, който има нужда да влезе в болница”, посочи още председателят на БЛС.

Мъж с инсулт почина, защото неврологията на „Пирогов“ не работи заради зараза с Covid-19 (видео)

Той е на мнение, че ще се стига до върнати пациенти.

„Пандемията е като вълна, която ни залива. Ясно е, че ще има такива случаи. Всеки ден се боря с това да намирам места за болни. Те обаче няма къде да бъдат приети”, посочи д-р Маджаров.

Още един мъж с Covid-19 почина след отказ да бъде приет в болница в София (видео)

Председателят на БЛС предупреди, че системата ще бъде притисната и трудно ще оказва помощ на хората със заболявания, различни от коронавирус. Затова д-р Маджаров призова за спазване на настоящите мерки, за да не се налага въвеждане на по-строги.

„Със сила, полиция и рестрикции е трудно да приложиш нещо. Виждаме как хората се събират. Някои от тях неглижират всичко. Барикадите няма да решат проблемите ни”, заключи той.

Източник и видео: Нова тв

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции