<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=72860" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: "Ди Велт": Кар...

Шефът на “Хиполенд”: Министърът на вътрешните работи не знаеше за акцията

05 Септември 2020
0 4519

“Министърът на вътрешните работи Христо Терзийски ме потърси вчера следобед по телефона”, сподели пред bTV Мариан Колев – собственик на веригата „Хиполенд“.

Той обясни, че министърът спокойно и коректно споделил, че е изненадан и ядосан от това, което се случва.

„Поинтересува се за сина ми, за това, което се случва. Той беше сърдит, че нещо става без неговото знание“, сподели още бизнесменът.

Икономическа полиция, Главна дирекция „Надзор на пазара“ и данъчните провериха под надзора на прокуратурата във веригата за детски играчки „Хиполенд“ в петък. Това се случи броени часове, след като Колев се оплака, че полицията е напръскала сина му с лютив спрей на протеста в София на 2 септември.

Шефът на “Хиполенд”: Полицията едва не ослепи 17-годишния ми син

„Една такава акция ме тревожи, нещо, ако минава през главата на министъра, кой натиска копчето, кой казва „да”, отбеляза още бизнесменът.

„Всички тези институции са длъжни да правят проверки. Изненадата е, че едновременно три различни инстанции дойдоха на проверка и това съвпадна с някакво изявление, което съм дал във Фейсбук страницата на фирмата ни. Някой път случайностите са прекалено случайни“ , каза още той.

„Дали сме некоректни или не могат да кажат нашите клиенти, партньори, доставчици. С някои от тях сме от 15 години заедно“, посочи бизнесменът.

По думите му, реакцията на подкрепа, доказа какъв е имиджът им в обществото.

„Не ми харесва изобщо средата, не ми харесва, че децата ни не желаят да остават в България“, така Мариан Колев обясни защо участва в протестите.

Той беше категоричен, че не познава Делян Пеевски и Ахмед Доган.

А ние от “Господарите” бяхме на първа линия при организираната проверка от страна на държавните институции в “Хиполенд”.

Нашия репортаж можете да гледате тук:

Ексклузивно: “Господарите” на репресивната проверка в “Хиполенд” (репортаж)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции