Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Шефът на "Антикорупция" е в отпуска, но "командва" по телефона
Шефът на "Антикорупция" е в отпуска, но "командва" по телефона
gospodari.com
05-15-19
добавено
442
прегледа

Шефът на антикорупционната комисия КПКОНПИ Пламен Георгиев е в отпуска, но е оставил инструкция действията на институцията да се съгласуват с него по телефона. Това става ясно от снимка на заповедта, с която Георгиев е упълномощил заместника си Антон Славчев да поеме функциите му временно, съобщи Frognews.

 

В заповедта е записано, че Славчев поема правомощията на началника си, както и функциите му по назначаване на служители за периода от 4 април до 21 май, когато очевидно Георгиев планира да се върне на работа.

 

В заповедта е добавено и следното изречение: "Решенията, които не са свързани с текущата работа на Комисията, да се съгласуват с мен по телефона".

 

 

От КПКОНПИ отказаха да коментират официално случая. Неофициално обаче служители на комисията обясниха, че това е стандартна бланка за подобна заповед. Под "решения, които не са свързани с текущата работа" се има предвид непланирани неща като покани за конференции и други подобни.

 

Пламен Георгиев бе принуден да излезе в отпуска заради скандала с имотите му. Проверки на Биволъ установиха, че има разминавания между посоченото от него в декларацията и данните от Имотния регистър. Първоначално Георгиев се опита да обясни разминаванията с грешка в нотариален акт. След това твърдеше, че не е декларирал терасата-покрив на тризонета си, защото била обща собственост.

 

След като премиерът Бойко Борисов заяви, че шефът на КПКОНПИ трябва или да си подаде оставката, или да излезе в отпуска, Георгиев се оттегли временно. Данъчните започнаха проверка на имотните му сделки. До момента резултати не са обявявани.

 

Източник: Mediapool