Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Шефът на "Антикорупция" спори с общината дали навесът му незаконен
Шефът на "Антикорупция" спори с общината дали навесът му незаконен
gospodari.com
05-23-19
добавено
2933
прегледа

Председателят на антикорупционната комисия КПКОНПИ Пламен Георгиев оспорва констатацията на общината за незаконните обекти на терасата му, съобщи бТВ. Проверката на общинските инспектори показа, че почти 60 квадрата от навесите са незаконни. Вече почти месец общината не може да открие строителя на сградата, на който също трябва да бъде връчен констативния акт.


Обектите са строени преди Георгиев да купи тризонета. Според кмета на район "Слатина" Наталия Стоянова, документът, в който са описани като незаконни двата навеса от 50 и от 6 квадрата, е бил връчен на Пламен Георгиев на 7 май. Той, от своя страна, е изпратил възражение с аргументи, оспорващи констатациите. При приключването на проверката Стоянова беше категорична, че двата навеса трябва да бъдат премахнати. В ролята на арбитър ще се окаже Дирекцията общински строителен контрол. Там ще преценят кой е прав - общината или Георгиев.

 

Пламен Георгиев
 

Заради почти 200-квадрратната тераса, която не е обявил в имотната си декларация, данъчните започнаха проверка на имотите на Георгиев. Той излезе в отпуск до 21 май. След това стана ясно, че няма да се върне на работа, докато не приключи данъчната проверка на имотите му. От НАП са съобщили, че тя може да продължи с месеци. Георгиев не е отговарял на телефона си днес.

 

На покрива на сградата, където живее Пламен Георгиев, има два незаконни навеса. Те са незаконни, защото били над 1 метър над кота "било". Единият бил около 6 кв. метра, а другият – 1 кв. метър. Навесите са построени през 2007 година т.е. далеч преди Пламен Георгиев да купи апартамента си, по информация на кметицата на район "Слатина" Наталия Стоянова. На въпрос как се е случило Стоянова обясни преди време, че предишният собственик, който бил и строител, така си решил. И се оправда, че имало сигнал преди години, но проверяващите от общината не били пускани.

 

"Очакваме съдействие от лицето, което е нарушител. Когато човекът не ви отвори, нямате много механизми да влезете. По принцип можем да звъннем на полиция, но това не е направено през 2012 година (бел. ред. – тогава е имало опит за проверка)", обясни Стоянова пред Нова телевизия. Нямало да има парична глоба извън премахването на навесите, а обичайно премахването става между 1 и 3 месеца. Може обаче Георгиев да обжалва.

 

Източник: Actualno.com