Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Шефът на "Тад Груп" бил разследван за киберпрестъпление и преди години?
Шефът на "Тад Груп" бил разследван за киберпрестъпление и преди години?
gospodari.com
07-30-19
добавено
1440
прегледа

Преди повече от 22 години, собственикът на „ТАД Груп”, който днес беше задържан на Летище София, е бил разследван за киперпрестъление. Тодоров е бизнесмен, собственик на десетки фирми, свързани с ресторанти, недвижими имоти и с киберсигурност. Голяма част от тези фирми са регистрирани във Варна.

 

Задържаха на Летище София шефа на "ТАД Груп", нарочен за подбудител на хакерската атака

 

Предишното разследване срещу Иван Тодоров за киберпрестъпление е от 1997 година. Тогава той е един от заподозрените за източване на кредитни карти. В този период Тодоров е имал заведение. Съмнението е било, че с пари от източени карти е купувана техника от САЩ. Участието му обаче не е доказано.

 

Години по-късно бизнесът му с ресторанти разцъфтява. Днес той има десетки фирми, основно за  управление на хотели и ресторанти из цялата страна. Преди повече от 10 години прави и солидна инвестиция, като се сдобива с разрешително да поеме франчайза на международно верига за сандвичи.

 

През 2016 година започва да се занимава официално и с киберсигурност. Преди 3 години Тодоров регистрира фирмата „ТАД Груп” с начален капитал от над 190 000  лева. Централата на фирмата е в САЩ, а според адвокатите му, той е поел франчайза й у нас. Офисът на повечето фирми на Тодоров се намира във Варва в един от ресторантите от веригата за сандвичи.

 

Собственикът на фирмата, нарочена за хакерската атака: Аз съм учредител на ГЕРБ

 

„ „ТАД Груп няма офис във Варна. Г-н Тодоров идва рядко. Идва във Варна, когато идва, идва и в офиса. Но това е 1-2 пъти в годината”, обясняват служители.

 

Тодоров е избран от международната верига за сандвичи да развие бизнеса и в Румъния.

 

На друг адрес е регистрирана друга фирма на Тодоров. В нея той има и съдружник. Иван Тодоров се занимава и с недвижими имоти.

 

Източник: Нова телевизия