<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=81632" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Тръмп стана п...

Шефът на Twitter обяви, че изтриването на Тръмп може да създаде опасен прецедент, но е правилно

14 Януари 2021
0 778

Шефът на Twitter Джак Дорси защити наложеното от компанията му блокиране на профила в социалната мрежа на президента на САЩ Доналд Тръмп. Дорси определи това като правилно решение, но предупреди, че то може да създаде опасен прецедент, пише Клуб Z.

“Смятам, че това беше правилното решение за Twitter”, заяви Дорси.

Twitter блокира акаунта на Доналд Тръмп за постоянно

Но той добави, че подобни забрани показват и “провала” на Twitter да създаде отворена и здравословна среда за “глобален обществен разговор”. В резултат по думите му се вижда, че предприемането на крайни действия срещу публични личности като забраната за Тръмп показват ясно огромната мощ, с която компании като неговата могат да разполагат, и косвените щети, до които могат да доведат подобни действия.

Шефът на Twitter обяви, че изтриването на Тръмп може да създаде опасен прецедент, но е правилно

Съоснователят на Twitter обаче не каза нещо кой знае колко конкретно относно това как неговата платформа и другите технологични гиганти биха могли да избягват правенето на подобен избор за в бъдеще.

Междувременно Snapchat стана поредното комуникационно приложение, до което президентът на САЩ Доналд Тръмп ще бъде лишен от достъп.

Компанията Snap съобщи, че акаунтът на Тръмп ще блокиран за постоянно на 20 януари след щурма на Капитолия миналата седмица. Тя е взела решението си “в интерес на обществената безопасност и заради неговите опити да разпространява дезинформация, реч на омразата, и да подстрекава към насилие, което е явно нарушение на нашите правила”.

“Фейсбук” и “Инстаграм” ще блокират Тръмп поне до края на мандата му

На 20 януари ще встъпи в длъжност избраният за президент на САЩ Джо Байдън.

Акаунтите на Тръмп в други социални мрежи, сред които Фейсбук, Туитър и Инстаграм, вече бяха блокирани. Компаниите аргументираха забраните с нарушаването на техните правила и подстрекаването към насилие от страна на президента на САЩ.

Източник: Клуб Z

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции