<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=81852" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Шест европей...

Школи по изкуства протестират за отслабване на мерките срещу Covid-19 (видео)

16 Януари 2021
0 209

Школи по изкуствата излязоха днес на протест в София и Варна с искане за отслабване на мерките срещу коронавируса, съобщава NOVA.

Протестът в двата града се събра под наслов “Изкуството е живот – душата на един народ” пред сградата на Министерството на здравеопазването. Акцията е подкрепена от участници от различни населени места в страната с искане организациите за изкуство и спорт да могат да подновят работата си.

Здравният министър издаде заповедта за удължаване на мерките. Вижте кои остават и кои се разхлабват

Според тяхно проучване над 85% от родителите и потребителите са готови да се върнат в школите. Хората казват, че не издържат финансово, тъй като през 2020 година са работили само няколко месеца. След Министерството на здравеопазването, недоволството ще се премести пред Министерството на културата.

Протестиращи се събраха и в Морската градина във Варна. Всички са категорични, че наложените мерки им пречат да осъществяват своята дейност. Те са готови да предложат на Министерството план за действие на изкуството при форсмажорни обстоятелство. Протестиращите ще се придвижат до сградата на Общината, където ще има демонстрация.

Доц. Ангел Кунчев: Мерките имат ефект, но отхлабването им ще се обсъжда след 11 януари (аудио)

Представители на протестиращите са били поканени на среща с министър Ангелов и министър Банов.

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции