Следва: Освободиха с...

Шокиращи кадри показаха как полицаи измъчват без причина умствено болен чернокож мъж в САЩ (видео и снимки)

16 Юни 2020
0 10545

28-годишен умственоболен чернокож мъж прекарал 5 месеца в затвора за нападение над двама полицаи, преди кадри от полицейската камера да покажат, че служителите са го били и измъчвали без причина, пише Cleveland.com.

Мъжът от Кливланд, Охайо, който страда от множество умствени заболявания, е прекарал 5 месеца в затвор за нападение над полицейски служители, преди записът от полицейската камера да покаже, че служителите са го съборили на снега през януари, били са го и са го измъчвали с електрошок без той да им е дал какъвто и да било повод.

Кента Сетъл е с биполярно разстройство и шизофрения. Младият мъж е бил арестуван на 23 януари в град Гарфийлд Хаитс, Охайо, докато се разхождал по тротара на улица в града.

Кадрите показват как служителите Майкъл Малак и Робърт Питс го спират, с което причиняват объркване в умственоболния мъж. За няколко секунди, след като е повален по очи на капака на патрулната кола Кента бива съборен на снега, блъскан и измъчван от изстрели с електрошоков пистолет, без да е видно той да извършва каквото и да било престъпление.

По данни на сайта инцидентът оставил полицай Малак с разбит нос, а колегата му със счупен зъб, рана от белезниците и аркада под окото.

Арестуваха полицай, заснет да използва електрошок върху чернокож, без да е предизвикан (видео и снимки)

Сетъл бил обвинен в нападение над полицаи и възпрепятстване на полицейска акция, а седем дни по-късно и подведен под отговорност.

Болният човек прекарал почти 5 месеца в съда, преди кадри от ареста да покажат детайлите от задържането му. Освободен е на 8 юни.

Понастоящем Кента Сетъл е завел съдебен иск срещу Майкъл Малак и Робърт Питс, както и срещу други трима полицаи за превишване на правомощията, упражняване на необосновано насилие и нарушаване на конституционните му права.

Данни от иска посочват, че Сетълс е взел автобус от Кливланд за Гарфийлд Хайтс, за да посети брат си, от когото искал да заеме машинка за подстригване, за да оформи прическата на сина си преди рождения му ден.

Източник: Cleveland.com

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции