<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=31804" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Шофьорът на БМВ-то, убил балетиста Мартин, никога не е имал книжка

12 Септември 2018
0 16825

Шофьорът на лекия автомобил "БМВ", който блъсна и уби 39-годишния балетист от Държавната опера във Варна Мартин Чикалов, е 25-годишен варненец, който никога не е имал книжка. Това съобщиха на специална пресконференция зам.-окръжният прокурор Радослав Лазаров и директорът на Областната дирекция на МВР Даниел Пашов.

 

Чикалов бе пометен на 10 септември на бул. "Осми приморски полк" в морския град. Водачът избяга, а въпреки усилията на лекарите, балетистът почина. Вчера следобед – около 20 часа след инцидента, водачът се е предал присъствието на адвоката си. Повдигнато му е обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост и е задържан за 72 часа.

 

По думите на прокурор Лазаров, балетистът, който е бил с велосипеда си, е бил ударен край пешеходна пътека, но не на самата нея. 25-годишният шофьор пък има два акта за шофиране без книжка – през 2010 година, когато е бил още непълнолетен, и през 2017 г. Колата е била негова собственост.

 

Комисар Даниел Пашов допълни, че на обвиняемия е взета кръвна проба за алкохол и наркотици, но резултатите още не са известни. Според събраните до момента доказателства Мартин е блъснат близо до пешеходна пътека, но не на нея. По случая вече са разпитани много свидетели и са назначени експертизи. 

 

По думите на шефа на варненската полиция, намирането на водача беглец се е забавило заради това, че той не живее на адреса, на който е регистриран. 

 

Варненската окръжна прокуратура ще внесе искане в съда на шофьора да бъде наложена постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". Наказанието, което е предвидено в закона, е от 3 до 15 години "лишаване от свобода". 

 

Източник: Dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции