Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Шофьор от Естония засне момента, в който катастрофира с 260 км/ч (видео и снимки)
Шофьор от Естония засне момента, в който катастрофира с 260 км/ч (видео и снимки)
По света Вземи EMBED
Loading the video...
06-06-19
добавено
111897
прегледа

Шофьор в Естония, който засне с телефона си как катастрофира със своя Lexus LS460, докато се движи със скорост от 260 км/ч., като по чудо се отърва без сериозни наранявания.

 

 

 

 

Видеото, което наскоро бе споделено в YouTube, показва водача, който дава газ на колата, за да види колко бързо ускорява тя. 

 

Той вдига 100 км/ч. за около шест секунди, а след това смело продължава да ускорява до 260км/ч.

 

Малко след като достига високата скорост, той губи контрол над возилото и може да се види, че се опитва да контрира плъзгането й с волана, но за съжаление не успява.

 

Към края можем да чуем как колата се плъзга за около осем секунди, преди да излезе в тревата до пътя и да се преобърне.

 

 

 

 

Шофьорът не изглежда особено притеснен от случилото се и веднага взема смартфона си, за да провери дали все още записва. Въпреки, че цялата ситуация има щастлив край, нещата можеха да са много, много по-лоши.

 

В случай, че колата му не се беше поднесла за цели осем секунди, което определено е убило голяма част от скоростта, колата е можело да навлезе в тревата с много по-голяма скорост и да се претърколи много повече пъти.

 

 

Шофирането по този начин по обществен път е глупаво. Дори и да го правите на място, където е законно, като някои части от аутобаните в Германия, където няма ограничение на скоростта, то определено не трябва да го правите с една ръка на волана, докато с другата държите телефона си и снимате. 

 

 

 

Източник: Carscoops