<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=84776" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Една трета от...

Щабът на съвещание при Борисов: Няма натиск върху болниците у нас, има достатъчно легла (видео)

03 Март 2021
0 462

Натиск върху лечебните заведения у нас не се отчита, има достатъчно свободни легла, а повишаването на заболеваемостта се дължи на британския вариант на Covid-19. Това бе докладвано на работно съвещание при премиера Бойко Борисов, в което участваха министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, представители на Националния оперативен щаб и зам.-председателят на УС на Българския лекарски съюз д-р Николай Брънзалов, съобщава bTV.

Само за ден отново са имунизирани над 20 000 желаещи, с което общият брой на ваксинираните е над 243 000 българи.

Здравният министър Костадин Ангелов заяви, че заради наблюдаваното повишение на случаите на Covid-19 се увеличават болничните легла на национална база с оглед подготовката на здравната система.

„Към момента ситуацията е под контрол. Очакваме новите дози ваксина в България, с които ще задоволим потребностите на българските граждани и ще увеличим хода на ваксинацията в страната“, подчерта Ангелов.

Николай Брънзалов от своя страна обясни, че общопрактикуващите лекари са готови да се включват по-активно в процеса на ваксинация. „Би било добре 50% от всички постъпващи у нас ваксини да бъдат предоставени на общопрактикуващите лекари с цел да бъдат обхванати определени групи от населението като уязвими пациенти и възрастни хора с хронични заболявания“, на мнение е Брънзалов.

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции