<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=38219" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Съветникът н...

Щети за над 10 милиона от схеми на кабелни оператори в Югозападна България (видео)

14 Юни 2019
0 2659

Над 10,5 млн. лева са нанесените щети на основните телевизии в България – bTV, Нова телевизия и HBO от кабелни оператори в Югозападна България. Това обяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова във връзка със специализираната операция в офиси на кабелни телевизии, цитирана от агенция „Фокус“.

 

 

""

 

„Напълно възможно е да се увеличи размерът на нанесените щети“, прогнозира Арнаудова. Тя уточни, че преди повече от два месеца в прокуратурата и ГДБОП са постъпили сигнали от български национални и чуждестранни телевизии за това, че в България се разпространяват телевизионни програми без разрешение на носителя на авторското право.

 

 

""

 

 

ПРЕТЪРСВАТ ОФИСИ НА КАБЕЛНИ ОПЕРАТОРИ У НАС ЗАРАДИ АКЦИЯ СРЕЩУ ПИРАТСТВОТО (ВИДЕО И СНИМКИ)

 

 

"2,4 млн. са потребителите на телевизионни програми у нас. От тях 700 хил. са в т.нар. "сив сектор". Чрез тях собствениците на кабелните телевизии, осъществявайки престъпление против интелектуалната собственост, укриват данъци в значителни размери", каза още говорителят на главния прокурор.

 

 

""

 

Арнаудова изтъкна, че се касае за изключително голям процент сив сектор в тази област. „Претърсени са помещенията с техниката и касите, където се събират финансовите средства от потребителите на кабелните телевизии. Претърсванията са извършени с предварително разрешение на окръжните съдилища“, уточни тя.

 

 

„В Благоевградския регион започна разследване по повод дейността на две кабелни телевизии, които разпространяват телевизионни програми в почти цялата Югозападна България“, съобщи още Румяна Арнаудова.

 

 

Междувременно жителите на Гоце Делчев излязоха на снощи на протест срещу акцията, извършена от ГДБОП в офисите на "Кабел Сат Запад". Десетки се събраха, недоволни, че половината град е оставен без кабелна телевизия и интернет. Абонатите на "Пирин СОТ" в Благоевград също са без интернет.

 

 

""

 

 

Статистика на Комисията за регулиране на съобщенията показва, че в България 1 милион и 700 хиляди семейства имат кабелна телевизия и гледат чрез нея десетки канали.

 

 

 

Източник: Фокус

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции