Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Ще защитят ли кметове своите жители в борбата с нежелани концесии край Павликени?
Ще защитят ли кметове своите жители в борбата с нежелани концесии край Павликени?
Репортажи Вземи EMBED
Loading the video...
07-11-18
добавено
6303
прегледа

Скъпи приятели, вчера ви разказахме как въпреки категоричното нежелание на местните жители в няколко села до Павликени, предстои откриване на три каменни кариери в района.

 

В селата Димча и Върбовка има инвестиционни намерения, които са за добиване за базалт и варовици. "Базалт България" и "Станчова могила" са двете фирми с апетити към зелените площи около селата, които трябва да се превърнат в каменни кариери. Зелена светлина към осъществяването на проектите дават общинските власти, въпреки че хората са направили два референдума и резултатите са повече от ясни.

 

Митко Върбанов отиде при кметовете на селата, за да разговаря с тях по този въпрос. Първо отиде при кмета на с. Димча Стефан Прокопиев. Той обясни, че въпреки първоначалния отказ на РИОСВ Велико Търново, тази година изведнъж е излязло разрешение за концесия.

 

След резултатите от референдума, Прокопиев и колегата му Антон Антонов, кмет на село Върбовка, са отнесли въпроса до парламента. "Има инициативен комитет и ние оказваме съдействие. Обещавам, че ще отнесем въпроса и до съответното министерство", обяви Антонов.