Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Ще има немалка санкция за НАП, обявиха от Комисията за защита на личните данни (видео)
Ще има немалка санкция за НАП, обявиха от Комисията за защита на личните данни (видео)
Вземи EMBED
Loading the video...
07-21-19
добавено
2172
прегледа

Със сигурност ще има санкция за НАП, тя няма да бъде малка. Това заяви председателят на Комисията за защита на личните данни (КЗЛД) Венцислав Караджов, цитиран от "Дарик".

 

 

ПРОГОВОРИ ОБВИНЕНИЯТ ЗА ХАКЕРСКАТА АТАКА СРЕЩУ НАП (ВИДЕО)

 


 
По думите му ще се вземе предвид и фактът, че в базата на приходната агенция е имало „взломно влизане”.

 

 

БОЙКО БОРИСОВ В ЦАРСТВОТО НА ВЪЛШЕБНИТЕ ХАКЕРИ (ВИДЕО)

 

 

„Фирмите и публичните организации трябва да се събудят. Те не живеят сами в дигиталния свят. От 2006 до 2019 година много малко е направено за защита на информацията, която се обработва. Особено публичните органи, те по закон трябва да обработват тези данни и да ги защитават. Трябваше да стане тази брутална кражба, за да се разбере, че в България трябва да се полагат усилия за обработване на тези лични данни”, коментира Караджов.
 

 


 ТЪРСИ СЕ ШЕФКАТА НА НАП! ОТ 4 МИЛИОНА ЖИВИ БЪЛГАРИ И 1,1 МИЛИОНА НЕЖИВИ! (ВИДЕО)

 

 

 


Според него големият проблем е, че тези данни са взети от националната база на НАП и касаят почти всички българи. "Те не могат да бъдат заличени, дори и КЗЛД да направи такива предписания”, обясни още шефът на комисията.

 

 

20-ГОДИШНИЯТ КРИСТИЯН, АТАКУВАЛ НАП, ПОКАЗВА КАК СЕ КРАДАТ ДАННИ ОТ БАНКОВА СМЕТКА (ВИДЕО)

 


 
Той увери, че не е възможно с изтеклите данни на хората да се теглят бързи кредити или да се извършват банкови операции, ако тези институции работят по правилата.
 

 


Венцислав Караджов заяви, че проверката в НАП ще продължи максимум месец. Тя ще започне в понеделник. "Дори да е имало тестове на системите за сигурност, то те не са били достатъчни. Не са спазвани и препоръки", смятат още от КЗЛД.

 

 

Източник: Дарик