<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=93294" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: (Пред)последн...

Ще отстрелят мечката от Белица, само ако нападне отново (видео)

05 Юли 2021
0 2048

Ще отстрелят мечката от Белица, само ако има второ нападение. Това обяви на брифинг Филип Ковашки – заместник изпълнителен директор на Агенцията по горите, предаде NOVA.

„Разрешителното е предвидено в законова процедура, която трябва да бъде изпълнена, независимо от волята на обществото. Тази процедура е предвидена в Наредба 8 и е напълно законосъобразна. Друг е въпросът дали това разрешително ще бъде ползвано за обстрелване на тази мечка или която и да е мечка. Към момента това не се предвижда. Чрез издаването на тази заповед се цели да има законово основание в случай на нужда. Тоест ,ако има второ нападение, втори случай на агресия от животно. Сами разбирате, че няма как да оставим хората, които ходят там за гъби, беззащитни”, заяви той.

(Пред)последно: Няма да отстрелват мечката от Белица, кметът е категоричен

Мечката няма да бъде отстреляна, ако се премести и на друго място, например високо в планината. По-рано днес кметът на Белица също увери, че се прави всичко възможно животът на мечката да бъде спасен.

Земеделското министерство разреши мечката от Белица да бъде отстреляна (видео)

Всички се надяват, че тя е избягала. През изминалите четири дни животното не е забелязано в района на парка за танцуващи мечки, където се случи инцидентът.

Източник и видео: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции