Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Ще се вземат ли мерки срещу незаконната сеч по софийските паркове? (видео)
Ще се вземат ли мерки срещу незаконната сеч по софийските паркове? (видео)
Нередности Вземи EMBED
Loading the video...
02-27-18
добавено
3236
прегледа

Незаконната сеч на дървета в софийските паркове е проблем не от днес. До момента обаче няма взети достатъчни мерки, за да се спре това безобразие.

 

Поредният сигнал за незаконна сеч дава жена, станала свидетел на тази нередност в Западен парк. Тя пусна снимки и информация във фейсбук. Ето какво написа: 

 

"Пиша този пост с надеждата, че ще се включат повече хора в дискусията и ще стигнем до някакво разумно решение! Защото фейсбук не е само, за да си качвате селфита на красивите муцуни. 


Та, за който не знае, в Западен парк /а и не само там/ има огромен проблем със сечта на здрави дървета от роми, за да се отопляват. С този темп целият парк ще изчезне до 2 години. 

Целите ми с следните:
1) да разберем и избистрим механизмите за реакция, когато станем свидетели на незаконна сеч. Където и да е. 
2) да намерим инструменти и начини за превенция.
3) да привлечем, разкажем и ангажираме повече хора в решението на проблема."

 

Коментарите под поста са предимно гневни. Повечето от участниците в обсъждането дават предложения, но голяма част от тях са песимистични за това дали този проблем ще бъде решен.