Следва: Във Финланди...

Япония обмисля да плаща на туристи, за да посещават страната след карантината (снимки)

29 Май 2020
42 1043

Кампанията “Go to Travel” изглежда ще струва на правителството на Япония 15,75 милиарда долара, които ще предоставя под формата на ваучери за пътуване и купони за сувенири и туристически атракциони на посетителите на страната, пише UniLad.

По първоначални данни се е предвиждало държавата да поема половината от пътните разходи на туристите в страната на изгряващото слънце, въпреки че на 27 май Японската агенция по туризъм е отхвърлила тези слухове.

В серия публикации в Twitter агенцията заяви, че кампанията – която в момента се обсъжда – ще покрие само „част от разходите за пътуване в страната“.

Съобщава се, че ръководителят на Японската агенция за туризъм Хироши Табата е казал миналата седмица, че ако вирусът бъде поставен под контрол, те имат за цел да започнат кампанията “Go to Travel” най-рано през юли.

Заразените с коронавирус на круизния кораб в Япония се увеличават, пътниците стават все по-притеснени

Съобщението идва, след като японският премиер Шиндзо Абе отмени извънредното положение във всички области на Япония в понеделник, 25 май.

Г-н Абе заяви на пресконференция пред нацията, че “уникалният японски начин”, по който страната се е сблъскала с пандемията, избягвайки строгите мерки с фокус върху проследяването на групи от заразени, е позволил да се избягнат опустошителните нива на смъртност, наблюдавани другаде.

В Япония окосиха 100 000 лалета, за да ограничат публичните събирания заради пандемията (снимки)

В резултат на продължаващата пандемия обаче, броят на чуждестранните пътници, посещаващи страната, е намалял с 99,9% през април в сравнение с миналата година, като само 2900 души са посетили Япония.

Данните отбелязват рекорден спад за първи път от 1964 година насам, когато броят на туристите за месеца е бил под 10 000 души. Новата предложена кампания се надява да увеличи тези числа.

Източник: UniLad

Видео: FRANCE 24

Музика: Sakura “Cherry Blossoms

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции