<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=65242" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Във Финланди...

Япония обмисля да плаща на туристи, за да посещават страната след карантината (снимки)

29 Май 2020
0 1173

Кампанията “Go to Travel” изглежда ще струва на правителството на Япония 15,75 милиарда долара, които ще предоставя под формата на ваучери за пътуване и купони за сувенири и туристически атракциони на посетителите на страната, пише UniLad.

По първоначални данни се е предвиждало държавата да поема половината от пътните разходи на туристите в страната на изгряващото слънце, въпреки че на 27 май Японската агенция по туризъм е отхвърлила тези слухове.

В серия публикации в Twitter агенцията заяви, че кампанията – която в момента се обсъжда – ще покрие само „част от разходите за пътуване в страната“.

Съобщава се, че ръководителят на Японската агенция за туризъм Хироши Табата е казал миналата седмица, че ако вирусът бъде поставен под контрол, те имат за цел да започнат кампанията “Go to Travel” най-рано през юли.

Заразените с коронавирус на круизния кораб в Япония се увеличават, пътниците стават все по-притеснени

Съобщението идва, след като японският премиер Шиндзо Абе отмени извънредното положение във всички области на Япония в понеделник, 25 май.

Г-н Абе заяви на пресконференция пред нацията, че “уникалният японски начин”, по който страната се е сблъскала с пандемията, избягвайки строгите мерки с фокус върху проследяването на групи от заразени, е позволил да се избягнат опустошителните нива на смъртност, наблюдавани другаде.

В Япония окосиха 100 000 лалета, за да ограничат публичните събирания заради пандемията (снимки)

В резултат на продължаващата пандемия обаче, броят на чуждестранните пътници, посещаващи страната, е намалял с 99,9% през април в сравнение с миналата година, като само 2900 души са посетили Япония.

Данните отбелязват рекорден спад за първи път от 1964 година насам, когато броят на туристите за месеца е бил под 10 000 души. Новата предложена кампания се надява да увеличи тези числа.

Източник: UniLad

Видео: FRANCE 24

Музика: Sakura “Cherry Blossoms

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции