<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=84438" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Вижте при как...

Япония ще плаща по $417 000 на семейства с роднина, починал след ваксинация срещу Covid-19

24 Февруари 2021
0 3446

Властите в Япония ще изплащат компенсации на семействата на починали след ваксинация срещу коронавируса в размер на 44,2 милиона йени (417 хиляди долара), съобщава LadBible.

Семействата ще имат право и на годишно обезщетение в размер на 5 056 800 йени (47 000 долара), ако техният близък се нуждае от медицински грижи вследствие на усложнения, настъпили при ваксинацията. Разноските по погребението на починал също ще се поемат от държавата.

Япония обмисля да плаща на туристи, за да посещават страната след карантината (снимки)

Япония ще плаща по $417 000 на семейства с роднина, починал след ваксинация срещу Covid-19

Подобни компенсации съществуват не от днес в Япония, но според местна медия сумите по новата мярка ще бъдат изплащани при всеки случай, в който гражданин на страната пострада или почине при каквато и да е ваксинация.

Ваксинацията срещу Covid-19 на населението в Япония започна съвсем скоро и то в момент, в който нивата на заразяване са все още високи. Въпреки това властите в страната остават фокусирани върху традицинната сдържаност сред японците по отношение на имунизациите.

В Япония назначиха “министър на самотата” след рекорден ръст на самоубийствата по време на пандемията

Настоящата пандемия, която е най-лошата за последния век, оправдава усилията на правителството да направи ваксинирането по-приемливо за гражданите. От друга страна тези компенсации създават правни и други казуси относно отговорността при евентуални смъртни случаи – дали тя е в персонала, извършил имунизацията, или във фирмата производител на ваксината, или пък трета страна.

Източник: LadBible

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции