<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=99757" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Нова ваксина ...

Японска компания предлага миниатюрни кабинки-офиси за работа от къщи по време на пандемията (снимки)

15 Септември 2021
0 122

Компания за недвижими имоти в Япония предлага мобилни кабинки-офиси за работа от къщи във времето на пандемия от коронавирус, пише The Guardian.

Така наречената Ханaре Дзен конструкция е с размери 91 см ширина и 1,8 м дължина и е оборудвана с електрически контакти, компактно бюро и много малко допълнителни вещи.

От 6 септември компанията за недвижими имоти вече приема поръчки за Ханаре Дзен и се надява да им намери пазар сред многото работещи, които обитават тесни жилища.

Корейски фотограф показа теснотията на бедняшките общежития на Сеул (видео и снимки)

„Вече бяхме създали концепцията Ханаре като своеобразно място за съхранение. С появата на пандемията се зароди идеята да развием Ханаре Дзен като работно “домашно” пространство“, каза Чиса Учияма, говорител на KI Star Real Estate. „Думата „ Дзен“ в наименованието предава минималистичната концепция за ограничаване на размера и наличностите само до най-необходимото.”

Наказват над 300 държавни служители в Япония, защото си тръгнали от работа 2 минути по-рано

Ханари Дзен кабинките струват 547 800 йени (4200 евро) и са достъпни засега в Токио и околните префектури.

70 % от жителите на японската столица живеят в апартаменти в блокове. Преди появата на Ханаре Дзен за част от тях работата в колите се бе превърнала в един от начините да намерят спокойствие и тишина, докато се трудят.

Източник: The Guardian

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции