Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Японците ще правят подиуми от рециклиран домашен боклук за Олимпиадата Токио 2020
Японците ще правят подиуми от рециклиран домашен боклук за Олимпиадата Токио 2020
По света
06-12-19
добавено
457
прегледа

Организаторите на Летните олимпийски игри в Токио през 2020 година ще положат големи усилия, за да направят събитието по-екологично. За тази цел подиумите, на които ще бъдат награждавани победителите, ще бъдат изработени от рециклирани отпадъци, събирани от местни домакинства и от океана, съобщава Euronews.

 

 

 

 

За изпълнението на тази олимпийска цел е нужно да бъдат събрани 45 тона пластмаса, така че да могат да бъдат направени 100 подиума до следващото лято. Това е първият по рода си проект за производство на подиуми от рециклирани материали.

 

"Мислим, че този проект, който изпраща екологично послание до Япония и останалия свят, ще има голям отзвук и ще послужи за пример", каза пред медиите президентът на организационния комитет на Токио 2020 Тоширо Муто.

 

 

 

 

Според статистика Япония генерира повече пластмасови отпадъци на човек от населението, от която и да е друга страна с изключение на САЩ. Местните жители, които са заинтересовани от проекта ще имат възможността да помогнат, като за тази цел ще бъдат поставени над 2000 кутии за събиране на пластмасови отпадъци в супермаркетите.

 

Организаторите имат за цел и друга инициатива при създаването на медалите на спортистите, които да бъдат произведени от рециклиран метал, от ненужните и неработещи електронни устройства.

 

Униформите на японските спортисти и официални лица също ще бъдат произведени от рециклиран материал от използвани дрехи.

 

 

Източник: Euronews