<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=42409" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Приземиха аварийно "Фалкона" с Бойко Борисов на борда

15 Ноември 2019
0 8469

Малкият правителствен самолет с премиера Бойко Борисов на борда е бил приземен ръчно на пистата на летище София, съобщава Nova

 

 

СПЕТЕ СПОКОЙНО, БОЙКО БОРИСОВ КАЦНА!

 

 

Навигационната система е отказала напълно при опит да се приземи в София и пилотите не са успели да я рестартират. Пътуващият задължително с премиера борден инженер също не е успял да я оправи. При втория опит самолетът все пак е кацнал на летище София.

 

 

""

 

 

САМОЛЕТЪТ НА БОРИСОВ СПУКА ГУМА В БРЮКСЕЛ

 

Машината е приземена в ръчен режим и водена с команди от РВД. Вчера премиерът Бойко Борисов пътува до Солун, където участва в Четвъртата среща на върха. 

 

 

""

 

 

През 2016 година заради спукано стъкло на правителствения Airbus се отложи пътуването на Борисов до Будапеща, където трябваше да се срещне тогава с унгарския премиер Виктор Орбан. 

 

Преди четири години правителственият „Фалкон" аварира два пъти. Първият път беше през февруари, когато заради неприбрал се колесник се наложи самолетът да се върне и да кацне аварийно на Летище София. Няколко месеца по-късно – през август 2015 година ситуацията се повтори над Варна. Тогава отказаха да се приберат и трите колесника на Фалкона.

 

 

Източник: Nova

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции