Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
"Винекс Славянци" АД подпомага чрез Фондация "ЛЕВА" деца със стипендии в общините Сунгурларе и Карнобат
"Винекс Славянци" АД подпомага чрез Фондация "ЛЕВА" деца със стипендии в общините Сунгурларе и Карнобат
09-20-19
добавено
599
прегледа

ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

 

„Винекс Славянци” АД е първият гроздо и  винопроизводител в Европа и България, който се сертифицира на 17.07.2014 г. по програмата Fair for Life – Social & Fair Trade Programme (FFLSFTP)

 

Сертификацията гарантира, че правата на работниците и служителите се спазват по време на всички етапи на производство и, че работниците и служителите имат достойни, справедливи и безопасни условия на труд. „Винекс Славянци” АД има дългосрочна стратегия за корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие.

      

Fair for Life – Social & Fair Trade (справедлив живот, социална и справедлива търговия) е концепция, начин на правене на бизнес, опазване на околната среда и ценностна система на стотици хиляди хора по целия свят. Този сертификат гарантира на потребителите на продуктите на справедливата търговия, че покупката им допринася за справедливото икономическо и социално развитие, особено за развитието на обществото, обучения, инфраструктура и проекти за опазване на околната среда. Справедливата търговия е част от търговска мрежа, която се стреми да постигне по-голяма справедливост в международната търговия на основата на диалог, прозрачност и уважение. Чрез тази система се допринася за социалното и икономическото развитие, както на производителите, така и за работниците.

 

 

„Винекс Славянци” АД подпомага чрез Фондация "ЛЕВА"  деца със стипендии в региона на Община Сунгурларе и Карнобат

 

Основната идея за създаването през 2008 г. на фондация „ЛЕВА” е вдъхновена от желанието на "Винекс Славянци" АД да промени статуквото в региона на община Сунгурларе и да подпомогне за неговото развитие с "мъдрост, търпение и позитивизъм за бъдещето". На тази идея е  подчинен и изборът на име на фондацията – "ЛЕВА" (от шведски – "живот", от старобългарски – "лъвове").

 

Фондацията е създадена със съдействието на бизнес партньорът „Герц Винимпорт” на "Винекс Славянци" АД от Швеция. До момента фондацията се финансира единствено от продажбите на вината с марка „ЛЕВА”, които са добре познати и предпочитани в Скандинавия, Белгия, Канада, Норвегия и България. Общо около 120 000 лева годишно от продажбите се връщат, за да се изразходват за проектите на фондацията. 

 

 

 

 

От 2008 г. насам, фондацията осъществява общественополезна дейност под формата на финансиране на образователни, културни, спортни и други подобни мероприятия на етническите малцинства на територията на община Сунгурларе, както и на териториите на други общини, дарения за  образование и здравеопазване на социално слаби граждани, финансиране на правна помощ за лица с малцинствен произход и въобще такива дейности, които са насочени към постигане на целите на фондацията:

 

1. Развитието и утвърждаването на традиционните духовни и културни ценности на малцинствените етнически групи на територията на Община Сунгурларе.

 

 

 

 

2. Подпомагането на социалната интеграция и личностната реализация на граждани с малцинствен етнически произход.

 

 

 

 

През 2018 фондация ЛЕВА е осъществила следните проекти за периода 01.01.2018 – 31.12.2018:

 

• Стипендия за деца от ромски произход за добри резултати в училище и за всички деца от 1-ви, 2-ри и 3-ти клас, които посещават редовно училище и стипендии за ученици от с. Славянци и с. Чубра

 

 

 

 

• Подкрепа чрез ваучери на малки деца от детската градина в с.Славянци, с.Чубра и  гр.Сунгурларе

• Танцов състав - с. Чубра

 

 

 

 

Допълнително през 2018г. фондация ЛЕВА е финансирала следните дейности:

 

Закупуване на учебници за училището в Сунгурларе, организиране на екскурзия, дрехи за танцов състав към училище СОУ „Христо Ботев“ гр.Сунгурларе, Извърши здравно подпомагане на работници, извърши здравно подпомагане на работници, закупи 2 климатика за детската градина в Сунгурларе и  мебели за детска градина в Славянци. Общата стойност на извършените разходи е за около 120 000 лева.

 

 

 

 

ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ