Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
"Граф Игнатиев" се ремонтира вече седми месец, краят е далече
"Граф Игнатиев" се ремонтира вече седми месец, краят е далече
11-07-18
добавено
1235
прегледа

"Навлизаме в седмия месец, а гражданите не спират да търпят неудобства - лавиране в лабиринт от огради, спрени трамваи и фалирали магазини. В Европа централните улици се ремонтират при пълна мобилизация на фирмите, докато тук сме свидетели на безкрайно разтегляне на сроковете и никой в Общината не иска да поеме отговорност за това." Така обобщава ремонтните дейности по ул. "Граф Игнатиев" и пл. "Славейков Борис Бонев, един от инициаторите на "Спаси София”.

 

Активистите от "Спаси София" обръщат внимание, че краят на ремонта на знаковата централна улица все още не се вижда. От организацията не приемат и обясненията на Общината, че паветата щели да се пренареждат толкова пъти, колкото е нужно, до получаването на "приемлив резултат" и припомнят на кмета, че договорът, подписан от Столичната община, предвижда санкции от 240 000 лв. за всеки ден забавяне.

 

 

 

От организацията припомнят и изказване на Фандъкова, направено пред медиите при обявяването на началото на ремонта на ул. "Граф Игнатиев". В него, кметът поема ясен ангажимент, че всички ремонтни дейности по улицата и прилежащите площади ще приключат най-късно в средата на октомври, а вероятно и по-рано. "Тези обещания се потвърждават и от одобрения от Столичната община план-график на ремонта, предвиждащ всички ремонтни дейности да бъдат завършени до 3-ти октомври", допълва Бонев.

 

"Уж всички строителни дейности щяха да приключат през първата половина на октомври, а сега от Общината говорят само за пускане на трамвая през ноември. А “довършителните работи” щели да бъдат довършвани до март 2019 г. Подобни закъснения са неприемливи, тъй като създават огромни затруднения за гражданите и бизнеса", се казва още в официално съобщение до медиите.

 

 

В името на прозрачното управление, организацията иска от кмета отговор какво причини сериозното забавяне, както и обяснение дали и с колко ще бъде глобена фирмата-изпълнител - Джи Пи Груп.

 

През октомври "Спаси София" поиска оставката на зам.-кмета по транспорт и все още чака отговор дали той ще поеме лична отговорност за закъсненията и многобройните скандали свързани с този дълго чакан ремонт.

 

 

"Поредицата провали показва, че зам.-кметът Евгени Крусев няма необходимия капацитет да заема тази длъжност. Той загуби доверието и авторитета си пред хората", заявява Гергин Борисов и допълва, че Общината дължи отговори как управлява средствата на столичани, особено като се има предвид, че проектът струва на всички ни близо 24 млн. лв.

 

Източник: "Актуално"