Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
"Джи Пи Груп" отрича вина за надигнатите плочки по "Графа", проектът бил калпав
"Джи Пи Груп" отрича вина за надигнатите плочки по "Графа", проектът бил калпав
06-11-19
добавено
1958
прегледа

Изпълнителят на ремонтните дейности по ул. "Граф Игнатиев" в София -  "Джи Пи Груп" не приема обвиненията на общината за дефектa с надигнати плочки по трамвайното трасе, съобщава Mediapool.

 

"ГРАФА" ВЕЧЕ ДАДЕ ДЕФЕКТИ, ФАНДЪКОВА ГИ ПРИПИСА НА ТОПЛОТО ВРЕМЕ (СНИМКИ)

 

Според дружеството калпав проект, а не тяхното изпълнението са в основата на проблема, проявил се в първите по-топли дни на юни.  "Джи Пи Груп" не приема и наложената от общината глоба от близо 280 000 лева.

 

 

 

 

От общината обаче смятат, че и строителят има вина, въпреки че в понеделник кметът Йорданка Фандъкова също говори основно за недостатъци на проекта, довели до повдигането на настилката. На проектантите, които според зам.-кметът по транспорт и бюджет Дончо Барбалов са от общинската фирма "Софпроект", към момента няма наложена глоба.

 

ЗАПОЧНА НОВ РЕМОНТ НА РЕМОНТА НА "ГРАФА"

 

"Ние сме задължени да изпълним заложеното в проекта. След огледите, които направихме, смело можем да кажем, че недостатъците са в проекта, а не в изпълнението", коментира проектовият мениджър на "Джи Пи Груп" Георги Гигов. Той добави, че "най-добрият ни ресурс" е работил по ремонта на "Граф Игнатиев" и всичко е изпълнено "на 100%".

 

"Не приемаме оправданията на строителя", отговори Даниел Евлогиев, директор на дирекция "Транспортна инфраструктура" в общината. Все пак допълни, че е назначена проверка на "всички проектантски решения" и ако се открият грешки, "виновният ще понесе отговорност". Не е ясно защо проверката на проектантските решения не е направена преди те да станат реалност.

 

 

 

 

"Не приемам никакви оправдания, обяснения и прехвърляне на отговорност. Всеки, работил по този проект, си носи отговорност. Санкции до този момент съм налагала както на изпълнителя, така и на проектанта, и на надзора. Те могат да достигнат и до един милион лева”, коментира кметът Йорданка Фандъкова пред БНТ. И добави, че "очевидно проектантът не е дал най-доброто решение за отводнителите на трамвайните релси, за да се получи това (надигането на плочкитe - б.а.) при малко по-високи температури".

 

Фандъкова допълни, че няма право да си избира фирмата изпълнител "така, както на мен ми харесва". "Има процедури, обществени поръчки, осигурили сме максимална прозрачност. Нямам никакви притеснения да налагам санкции, фирмите знаят, че няма да има компромис", каза кметът.
"Нося всеки ден моята отговорност, но политически спекулации по тази тема няма да приема", каза още Фандъкова. 

 

 

Източник: Mediapool