Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
"Съсипаха я тая държава" и "Костов е виновен" смятат повечето българи, според проучване
"Съсипаха я тая държава" и "Костов е виновен" смятат повечето българи, според проучване
11-14-19
добавено
1327
прегледа

„Костов е виновен“, „Преди доматите бяха истински“, „Съсипаха я тая държава“. Това са част от клишетата, с които повечето българи са съгласни и смятат за верни. Това показва изследване на „Галъп интернешънъл“, проведено сред 835 пълнолетни българи.

 

 

ИНТЕРЕСНО ИЗСЛЕДВАНЕ ПОКАЗВА В КАКВО ВЯРВАТ БЪЛГАРИТЕ - БАБА ВАНГА Е НОМЕР 1

 

 

 

 

 

84% от запитаните смятат, че „доматите преди са били истински“, а 71% от хората са съгласни, че преходът в страната все още продължава. 75% пък смятат, че "манталитетът у нас е лош". Според 74% от хората най-вярно е твърдението „съсипаха я тая държава“, а 49%, смятат, че  „Костов е виновен“.  45% от хората у нас смятат, че „при Тодор Живков беше по-добре“, 22% са против, а 33% не могат да вземат позиция по въпроса.

 

 

350 000 БЪЛГАРИ СМЯТАТ ЗА НОРМАЛНО МЪЖ ДА УДАРИ ЖЕНА

 

 

 

 

Хората с по-ниски доходи твърдят, че преходът все още продължава, докато тези в по-добро материално състояние смятат, че той е свършил.

 

Важен елемент заемат и партийните пристрастия. Подкрепящите ГЕРБ се противопоставят на твърденията „съсипаха я тая държава“, „всички са маскари“ и „при Живков беше по-добре“. В същото време според привържениците на БСП „демокрацията ни е отнела много“.

 

 

 

 

Относно фразата „Костов е виновен“, покрепящите червените са по-убедени в истиннността на твърдението, докато сред привържаниците на ГЕРБ има по-сериозно разделение по върпоса.  Резултатите показват също и че по-младите българи са по-позитивно настроени от по-възрастните.

 

 

Източник: Галъп интернешънъл