Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
"Топлофикация" се сетила в последния момент да сменя тръби около "Графа"
"Топлофикация" се сетила в последния момент да сменя тръби около "Графа"
05-15-19
добавено
1501
прегледа

"Топлофикация" се сетила в последния момент да сменя тръби около ул."Граф Игнатиев" в столицата, пише Mediapool.

 

 

 

 

При планирането на ремонта на ул. "Граф Игнатиев" и улиците "Цар Шишман" и "6 септември" преди две години "Топлофикация София" е заявила, че няма да подменя тръбите си под тях. Сега обаче от дружеството поискали да сменят топлопровод под ул. "Цар Шишман" и "6 септември", което ще отложи за догодина обновяването на тези пространства. 

 

 

 


Според проекта за ремонт в центъра на града настилките по улиците "Цар Шишман" и "6 септември" трябваше да бъдат сменени заедно с тези по ул. "Граф Игнатиев". Работата обаче дори не е започнала.

 

 

ЗАПОЧНА НОВ РЕМОНТ НА РЕМОНТА НА "ГРАФА"

 

 


Още през уикенда зам.-кметът по транспорта Дончо Барбалов обяви, че това се отлага, тъй като  "Топлофикация" иска да подмени топлопровод под ул. "Цар Шишман", който е правен през 60-те години на миналия век и често аварирал. Кога точно ще започне ремонтът на тези централни улици не е ясно, тъй като комуналното дружество още не е приключило процедурите за избор на изпълнител и доставка на тръби. При всички положения обновяването на настилките остава за догодина, тъй като подмяната на тръбите ще отнеме месеци.

 

 

СМЯХ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ СЛЕД ГАФА И НЕКАЧЕСТВЕНИЯ РЕМОНТ НА ГРАФА (ВИДЕО)

 

 


След дъжд - качулка

 


"Още преди две години поканихме дружествата да си кажат какво искат да правят. Въпросът беше отправен и към "Топлофикация". Те заявиха, че няма да се правят ремонти. Когато започнаха ремонтите по ул. "Иван Вазов", се оказа, че трябва да подновят шахта на кръстовището с ул. "Цар Шишман". Сега искат да се подмени и топлопровод по "Цар Шишман" и по "6 септември", обясни главният архитект Здравко Здравков. Той допълни, че вината за забавянето е изцяло на "Топлофикация" и даде за пример като "Софийска вода" и ЧЕЗ са заявили навреме какви ремонти искат да правят .


 

РЕМОНТЪТ НА ГРАФА СЕ УДЪЛЖАВА, ТЪРГОВЦИТЕ В РАЙОНА ПРЕД ФАЛИТ

 

 

Вече е подписано допълнение на разрешението за строеж за проекта за "Граф Игнатиев" и той е разделен на четири етапа. Първият е вече приключилата подмяна на трамвайното трасе, вторият включва обновяването на "Граф Игнатиев", ул. "Солунска" и площадите "Славейков", "Гарибалди" и "Св. Седмочисленици", третият включва ул. "6 септември" от ул. "Граф Игнатиев" до ул. "Аксаков", както и обновяването на ул. "Паренсов" покрай градината "Св. Седмочисленици". Четвъртият етап е ремонтът на ул. "Цар Шишман" от ул. "Граф Игнатиев" до площад "Народно събрание". От документа излиза, че забавяне ще има и на ремонта на вече разкопаната ул. "Паренсов". Все още не е ясно какъв ще е срокът за приключването на третия и четвъртия етап от ремонта.

 

 

 


Почти готово е

 


Срокът за обновяването на всички пространства около ул. "Граф Игнатиев" от фирмата "Джи Пи Груп" е 300 дни. Той започна да тече от 7 май 2018 г. Към момента е удължен с поне 86 заради дъждове през миналото лято и студа през зимата. Арх. Здравков припомни, че срокът изтича в края на май и до тогава ул. "Граф Игнатиев" и прилежащите ѝ площади – "Славейков", "Гарибалди" и "Св. Седмочисленици", трябва да са готови.

 

 

ЕПИЗОД ПОРЕДЕН: СОФИЯ ИЗБИРА ОГРАНИЧИТЕЛИ ЗА "ГРАФА"

 


"На "Граф Игнатиев" мобилизацията е сериозна. В последните дни работници на строителя "Джи Пи Груп" пренареждат вече поставени плочки и павета. До приключването на ремонта трябва да се сменят и елементите, които отделят трамвайното трасе от пешеходното или т. нар. "перки". Сред поредица инциденти от общината решиха вместо каменните триъгълни блокове да се сложат чугунени колчета. Подмяната обаче още не е започнала. Ще трябва да се пренаредят и поставените вече пейки по площад "Славейков". 

 

 

 

Източник: Mediapool