Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
"PUBG Mobile" вече е най-добрата мобилна игра в света
"PUBG Mobile" вече е най-добрата мобилна игра в света
По света
06-11-19
добавено
937
прегледа

PUBG Mobile е не само най-популярната мобилна игра в света, с нейните повече от 100 милиона потребители месечно, а и най-печелившата, след като събра приходи от над 146 милиона долара миналия месец, според данни на анализаторите от "The Financial Times".

 

Парите идват не само от артикули и аксесоари, закупени от в самата игра, но и от парите, изразходвани в специалната китайска версия на играта - Game For Peace.

 

Според оценките на китайските посредници "Great Wall Securities", PUBG Mobile е събрала близо 76 млн. долара приходи миналия месец, а Game For Peace 70 милиона долара.

 

Китайската версия на играта бе публикувана през май от китайската телекомуникационна компания "Tencent", след като китайските държавни регулатори отхвърлиха PUBG Mobile за монетизация.

 

Game For Peace всъюнпст е ребрандирана PUBG Mobile с по-патриотична обстановка и с по-малко кръвопролития.

 

Например, вместо играчите да умират в локва от кръв, когато биват елиминирани от играта, те стават и махат за сбогом.

 

Тези промени илюстрират трудностите пред компаниите, които разработват игри в Китай, където правителството "блокира" заглавия, които смята за антисоциални или корумпирани.

 

През февруари правителственият регулатор спря да одобрява изцяло новите лицензи за видеоигри, докато съществуващите заглавия трябваше да бъдат пресъздадени или да бъде включен времеви лимит.

 

През 2017 година например, последната хитова мобилна игра на Tencent - Honor of Kings, ограничава децата до 12 години до 1 час ежедневна игра и децата на възраст от 12 до 18 години до 2 часа дневно.

 

Анализаторите са обезпокоени, че тези ограничения ще ограничат приходите за компании като Tencent и особено на Game For Peace.

 

Последни данни обаче показват, че компанията е успяла да запази своята аудитория, защото месечният приход от 146 милиона долара на Game for Peace и PUBG Mobile вече надвишава 125-те милиона долара, събрани от Honor of Kings през същия този период.

 

Източник: The Verge