Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
"Tesla" достигна пазарна стойност от над 100 млрд. долара и надмина "Volkswagen"
"Tesla" достигна пазарна стойност от над 100 млрд. долара и надмина "Volkswagen"
Техно и ауто
01-23-20
добавено
1783
прегледа

"Tesla" измести "Volkswagen" като втори най-голям производител на автомобили в света, след драматично покачване на цените на акциите, което изстреля пазарната стойност на компанията до над 100 млрд. долара.

 

Постижението поставя основите за награден бонус за Илън Мъск, който се равнява на милиарди долари и е бил обвързан с постигането на тази цел.

 

Цената на акциите на "Tesla" се е удвои от октомври насам, след като фирмата обяви необичайна тримесечна печалба, а в сряда акциите нараснаха с още 4% , което направи пазарната ѝ стойност на второ място след "Toyota".

 

 

 

 

ВЕЛИКО! БЛОНДИНКА СЕ МЪЧИ ДА ЗАРЕДИ TESLA C... БЕНЗИН (ВИДЕО)

 

Компанията на Мъск все пак има още доста път, докато настигне японския автомобилен гигант, тъй като "Toyota" има пазарна стойност равняваща се на 230 млрд. долара.

 

Според някои анализатори покачването на цените на акциите отразява резултатите на "Tesla" през последните месеци, по време на които тя отвори фабрика в Шанхай и изпълни производствените си цели.

 

Този месец "Tesla" заяви, че е доставила над 367 500 автомобила през изминалата година - над 50% повече спрямо 2018 г.

 

 

 

TESLA СВАЛЯ ЦЕНИТЕ И МИНАВА НА ОНЛАЙН ПРОДАЖБИ

 

Инвеститорите очакват новата фабрика да подейства като трамплин, който ще ѝ позволи да завладее по-голям дял от китайския пазар.

 

Въпреки увеличението, продажбите на "Tesla" остават почти нищожни в сравнение с тези на нейните конкуренти, тъй като "Volkswagen" достави почти 11 милиона превозни средства през изминалата година, а "Toyota" продаде повече от 9 милиона през първите 11 месеца на 2019 година.

 

"Tesla" също никога не е реализирала годишна печалба и е изправена пред разследвания след оплакванията от възпламеняване на батерии и неочаквани ускорения на автомобилите.

 

ВИДЕО ПОКАЗВА КАК TESLA MODEL S ЕКСПЛОДИРА НА ПАРКИНГ В ШАНХАЙ

 

Ако "Tesla" поддържа оценката си от 100 млрд. долара, Илон Мъск ще се сдобие с компенсационен пакет в размер на 2,6 милиарда долара. Плановете изискват Мъск да получи изплащания в акции за повече от 10 години, като първата компенсация зависи от това дали фирмата е достигнала 100 милиарда долара пазарен капитал и дали поддържа тази стойност средно между един и шест месеца.

 

 

 

 

Компанията също трябваше да достигне и 20 милиарда долара годишни приходи и да спечели 1,5 милиарда долара, след като направи някои промени в плащането на данъци и в крайна сметка успя, като "Tesla" постигна тези резултати още през 2018 година.

 

 

Източник: BBC