<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=56105" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

10 души на круизен кораб край Япония са заразени с коронавирус (снимки)

05 Февруари 2020
0 1110

Двама австралийци са сред 10-те души, които са показали положителни резултати за китайския коронавирус на круизен кораб край японското пристанище Йокохама, пише Daily Mail.

 

Скринингът започна във вторник за около 3700 пътници и екипаж, 200 от които са австралийци. Това се случи на борда на закотвения кораб, след като пътник от Хонконг, който плавал с него миналия месец, доказано се е разболял от коронавируса.

 

БЪЛГАРИТЕ, КОИТО СЕ ПРИБРАХА ОТ УХАН, МИНАХА ПЪРВИТЕ ТЕСТОВЕ ЗА КОРОНАВИРУС (ВИДЕО)

 

 

 

 

10-те заразени включват двама австралийци, трима японци, трима души от Хонконг и един пътник от САЩ, в допълнение към един филипински член на екипажа, потвърди говорител на Princess Cruises пред Daily Mail Australia.

 

КОРОНАВИРУС ИЛИ ГРИП. КАК ДА ГИ РАЗЛИЧАВАМЕ?

 

Те ще бъдат транспортирани до медицинско заведение, докато останалите хиляди хора ще бъдат под карантина на борда на кораба на Carnival Corp в продължение на 14 дни, заяви министърът на здравеопазването на Япония Кацунобу Като.

 

 

 

 

Всички на борда на Diamond Princess са получили първоначален здравен скрининг, каза Като – процес, който идентифицирал 273 души за тестване. От тази по-малка група, досега са получени 31 резултата, разкриващи 10 потвърдени случая на заболяване.

 

Има опасения, че хората на борда може да останат без храна. Въпреки това говорител на Princess Cruises заяви, че храна, провизии и други доставки ще бъдат занесени на борда.

 

 

 

 

Нито един от 10-те заразени, трима от които са японски граждани, не е имал тежки симптоми, съобщи обществената телевизия NHK.

 

 

 

 

Снимки, публикувани в Twitter от пътник на лайнера, показват маскирани здравни работници, които се разхождат по празните коридори на Diamond Princess, както и гледки към безлюдни места на кораба.

 

 

Източник: Daily Mail

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции