Следва: Смело момче с...

10 изнемощели лъва бяха спасени от ферма за отстрел на дивеч в Южна Африка (видео и снимки)

16 Септември 2020
0 536

Шокиращи кадри от ферма за отстрел на дивеч показаха как 10 изнемощели от недохранване лъвове биват спасени от това, което се нарича “лов в консервна кутия”, пише LadBibble.

Този вид лов се съотнася към трофейното ловуване и се характеризира с това, че дивечът е предварително уловен и гледан в плен, преди да бъде пуснат в заградена територия, където се организира отстрелът.

Служители на немска организация за защита на животните са се отправили на 5-хилядикилометрово пътуване до ферма в Южна Африка, в която са намерили десет лъва, отглеждани в ужасяващи условия в контейнери без дневна светлина и никаква трева.

Около 10 часа са им били нужни, за да освободят пленените животни и да бъдат сигурни, че ще останат необезпокоявани от бракониерите. За целта хищниците е трябвало да бъдат упоени, за да могат да бъдат преместени на сигурно място, където условията са подходящи за тях и ще могат отново да се върнат към естествените си животински навици.

12 000 лъва са отглеждани в плен, за да бъдат отстреляни от туристи (видео и снимки)

Смята се, че около 5000 лъва са отглеждани в плен само в Южна Африка за целите на “лова в консервна кутия”, а едва 2000 са на свобода.

Видео и снимки: Jam Press

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции