10-милионният град Ухан е "запечатан" заради новия коронавирус

January 23, 2020
16 156
Коментари: 0

Властите в Китай въведоха временна забрана за жителите на Ухан да напускат града заради пневмонията, която се причинява от новия тип коронавирус, пише Медиапул.

 

До второ нареждане спира работата на обществения транспорт в Ухан, на летището и железопътните гари. В същото време десетте милиона жители на града, откъдето тръгна разпространението на вируса, са посъветвани да не го напускат освен при извънредни ситуации.

 

Здравните служби съобщиха, че починалите вследствие на новия коронавирус в Китай за последното денонощие от 9 са станали 17. Заразени са още 581 души.

 

НОВИЯТ МИСТЕРИОЗЕН ВИРУС ОТ КИТАЙ, КОЙТО ВЕЧЕ ВЗЕ ЖЕРТВИ. КАКВО ЗНАЕМ ДО МОМЕНТА?

 

Заразени с коронавируса има в Ухан, Пекин, Шанхай, Шънчжън и други градове на Китай. Болни има също в Япония, Филипините, Южна Корея, Тайван, Тайланд и САЩ.

 

 

""

 

 

Засега Световната здравна организация (СЗО) няма да обявява международно извънредно положение в сферата на общественото здраве. 

 

ВСЕ ПОВЕЧЕ ЛЕТИЩА ПРОВЕРЯВАТ ПЪТНИЦИТЕ ЗА СМЪРТОНОСНИЯ КОРОНАВИРУС ОТ КИТАЙ

 

Важно е да се знае, че характерни симптоми за коронавируса са хрема, кашлица, болки в гърлото и стягане в гърдите. Възможни са също главоболие и треска, която може да продължи няколко дни.

 

Рискови групи са лица с отслабена имунна система, деца и възрастни хора.

 

 

Източник: Медиапул

Коментари

Реакции

Следете разпространението на COVID-19 в реално време: