<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=114129" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ФАЦ за Българ...

10-годишен пътешественик от София спечели кола от томбола на “Опознай България”

07 Януари 2022
0 203

10-годишен пътешественик от София спечели кола от томбола на “Опознай България”, информират от организацията.

Късметлията се казва Гавраил Георгиев. Колата е една от двете големи награди в томболата на Националното движение “Опознай България – 100 национални туристически обекта”.

Младият турист е посетил обекти от движението, най-често с дядо си Николай Георгиев, като е от 2017 г. насам е събрал 110 печата и е носител на златна значка.

“Първото място, където отидохме, беше Шипка, а последното – Историческия музей във Видин. Навсякъде по обектите дядо ме снима, за да запечатаме мига и да имаме спомени. Много ми хареса Панорамата “Плевенска епопея”, още по-интересно ми беше на езерото Сребърна и в пещерата Проходна. Със сигурност ще взема втора книжка и ще продължа да опознавам родината с дядо. Получените знания ще помогнат много за успеха ми в училище – ще знам повече за историята и природата на България. С нетърпение чакам всяка лятна и зимна ваканция, защото тогава пътешестваме и съм много доволен, а дядо също събира печати, за да има и той като мен златна значка”, споделя Гавраил.

10-годишен пътешественик от София спечели кола от томбола на "Опознай България"
Националното движение “Опознай България – 100 национални туристически обекта” е на 55 години.

За 2021 година носители на златна значка със 100 печата и марки са 182-ма души, само с печати – 531, получилите сребърна значка са съответно 1297 души, а с бронзова – 1663.

“Въпреки че това бе годината, в която поради пандемията организираните туристически пътувания бяха ограничени, то интересът към нашето движение за опознаване на туристическите обекти в България не стихва, тъй като те биват посещавани индивидуално или семейно от гражданите”, заяви изпълнителния секретар на Българския туристически съюз инж. Васил Николов, който лично връчи ключ за автомобила на младия Гавраил.

10-годишен пътешественик от София спечели кола от томбола на “Опознай България”

Източник: Опознай България

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции