<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=46685" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Заснеха поли...

1000 малки ученици преместиха пеша 7000 книги в новата библиотека на Осло (снимки)

17 Януари 2020
0 652

1000 малки ученици от Норвегия помогнаха в пренасянето на книгите в новата сграда на обществената библиотека в Осло, виждаме от публикация във Facebook

 

 

""

 

 

В поредица от снимки на фотографа Morten Uglum виждаме малките ученици да пренасят книгите от старата сграда на библиотеката в новата, която предстои да бъде отворена през март тази година. 

 

 

""

 

 

Облечени в светлоотразителни елечета и с ранички на гърба дечицата пренесоха 7000 книги от хранилището на досегашната библиотека пеша до новата сграда, разположена между гарата и операта в града. Акцията предхожда официалното откриване на новата библиотека, което ще се състои на 28 март тази година.

 

 

 

 

""

 

 

Новият корпус на библиотеката е построен според стандартите на пасивните къщи, което значително намалява нейният въглероден отпечатък и консумацията на енергия. Освен книги, сградата ще съдържа и кино, отворени работилници, кафенета и достатъчно място за отдих, четене и проучване. Библиотеката ще бъде също място за лекции, курсове, дискусии, четения и занимания за деца.

 

 

Вижте във видеото как изглежда новата библиотека отвътре! 

 

 

KНИЖАРНИЦА ПОЛУЧИ СТОТИЦИ ПОРЪЧКИ СЛЕД КАТО СЛУЖИТЕЛ СПОДЕЛИ В TWITTER, ЧЕ НЯМА НИТО ЕДНА ПРОДАЖБА (ВИДЕО И СНИМКИ)

 

 

Обществената библиотека в Осло (Deichmanske bibliotek) е най-старата библиотека в Норвегия, открита през 1785 година от Карл Дайхман, индустриалец и филантроп, който дарил 7000 свои книги и 150 ръкописа. Акцията на малките ученици символично повтаря дарителския жест на основателя на библиотеката пренасяйки 7000 от нейните ценни издания. 

 

 

МЪЖ САДИ ПО ЕДНО ДЪРВО НА ПУСТИНЕН ОСТРОВ ВСЕКИ ДЕН В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА 37 ГОДИНИ (ВИДЕО И СНИМКИ)

 

 

 

Източник: Facebook

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции