<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=99386" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Доц. Мангъров...

11 пъти по-възможно е неваксинираните да умрат от Covid-19, сочи ново проучване

12 Септември 2021
0 429

Неваксинираните хора е 11 пъти по-възможно да умрат от Covid-19. Това е установило голямо проучване, което ще бъде публикувано от Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC) на САЩ, съобщава Си Ен Би Си.

Доц. Мангъров превърна експертна дискусия “за и против ваксините” в махленска разправия (видео)

11 пъти по-възможно е неваксинираните да умрат от Covid-19, сочи ново проучване

Проучването разглежда заразени с Covid-19, хоспитализации и починали в 13 американски щата, “и откри още доказателства за силата на ваксинацията”, уточни директорът на CDC д-р Рошел Валенски на пресконференция днес.

Повече от 600 000 случая на Covid-19 от април до средата на юли са били анализирани и свързани с ваксинационния статус.

Онези, които са били неваксинирани, има около 4,5 пъти по-голяма вероятност да се заразят с вируса, повече от 10 пъти по-вероятно да бъдат хоспитализирани с вируса и 11 пъти по-вероятно да умрат от болестта.

Предишно проучване на CDC въз основа на данни от само 43 127 COVID-19 случая в окръг Лос Анджелис между май и юли установи, че неваксинираните хора е пет пъти по-вероятно да се заразят с коронавируса и 29 пъти по-вероятно да бъдат хоспитализирани.

Около 54% ​​от населението на САЩ е напълно ваксинирано според CDC.

“Ваксинацията работи”, настоя Валенски и увери: “Имаме научните инструменти, от които се нуждаем, за да започнем да преодоляваме тази пандемия.”

Изследването ще бъде публикувано по-късно днес в предстоящия седмичен доклад за заболеваемостта и смъртността в САЩ.

Президентът Джо Байдън представи вчера обширен план за засилване на ваксинацията срещу Covid-19 в САЩ, принуждавайки частните работодатели да имунизират работната си сила, както и задължителна ваксинация за федерални служители, контрактори и здравни работници.

Източник: News

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции