<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=64343" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 24 са новите с...

112 случая на коронавирус в Южна Корея са свързани с един клас по танци

19 Май 2020
0 1115

Счита се, че един единствен семинар по латино танци за инструктори в Южна Корея е довел до нови 112 случая на Сovid-19, след като за осем от участниците в него е установено, че са безсимптомни носители на вируса, пише Daily Mail.

Близо 30 инструктори от цяла Южна Корея присъствали на спортния клас в град Чеонан, на 15 февруари, където те тренирали заедно в продължение на четири часа в „топли и влажни“ условия, подхранващи разпространението на болестта.

Осем от тези инструктори от Чеонан и Даегу, са тествани за Сovid-19 положително около седмица по-късно.

Над 100 нови случая на Covid-19 в Южна Корея тръгват от един 29-годишен мъж, отишъл на нощен клуб (видео)

С леки или никакви симптоми някои продължили да учат още седмица след семинара, което довело до инфекции в дванадесет различни фитнес клуба в Чеонан.

Повече от 50 ученици са били заразени от класовете си, като всички са жени със средна възраст 42 години, десет от които са имали други здравословни проблеми. В 70 на сто от случаите те проявили симптоми средно 3,5 дни по-късно, а 30 на сто не са имали никакви признаци на заболяване.

Разследвайки причината за епидемията около спортните клубовве, екип от Университетската болница в Данкук пише: „До 9 март идентифицирахме 112 случая на Covid-19, свързани с класове по фитнес танци в 12 различни спортни съоръжения в Чеонан. Половината от случаите са резултат от директно предаване от преподаватели на ученици, а някои хора продължили да заразяват и други хора извън класа.

Екипът смята, че общо 217 ученици са били изложени на вируса в 12 различни обекта.

Експертите смятат, че именно нарастващата популярност на класовете по латино танци са помогнали за разпространението на вируса. Причината е, че влажната, топла атмосфера в спортно съоръжение, съчетана с бурен въздушен поток, генериран от интензивни физически упражнения, може да причини по-ефективно предаване на болестотворните микроорганизми.

Източник: Daily Mail

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции