<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=45984" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ученичка сни...

12-годишно момче подкара пикапа на брат си, за да се спаси от пожарите в Австралия

17 Декември 2019
0 3071

12-годшино момче било принудено да шофира пикапа на брат си, за да се спаси от горските пожари в Австралия, съобщава BBC.

 

 

Люк Стърок бил оставен сам у дома в градчето Могубмер край Пърт. Брат му и баща му се записали като доброволци, за да гасят горските пожари в района. Те инструктирали момчето, ако огънят приближи къщата, да избяга до едно портокалово дърво на 4 километра от дома им.

 

 

""

 

 

Неочаквано вятърът обърнал пламъците и домът на Люк се оказал застрашен. Момчето взело домашното куче и подкарало пикапа на брат си, за да се измъкне от огъня.Около час по-късно пожарникари видели малкия шофьор и го спрели.

 

 

АРЕСТУВАХА 16-ГОДИШЕН ЗА ПОЖАР, УНИЩОЖИЛ 36 СГРАДИ В АВСТРАЛИЯ

 

 

"Проблемът беше, че не знаеше къде да отиде, защото трудно се ориентираше в този дим. Доста умно фермерско момче!", коментира Крейг Спенсър от местната пожарна служба.

 

 

""

 

 

Пожарникарите оставили момчето на полицаите, които го завели при баща му. "Научихме го да шофира още като беше на 7 години. Направил е точно това, което трябва!", заяви гордият татко  Айвън Стърок. Полицаите призоваха семействата в района да имат план за действие в случай, че домовете им са заплашени от пожарите и да не остават деца без надзор в извънредната ситуация. Кадри от бедствието, което унижощи милиони декари в Австралия и продължава да бушува с месеци, вижте във видеото горе. 

 

 

Източник: BBC

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции