<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=66789" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Незаконно по...

12 000 лъва са отглеждани в плен, за да бъдат отстреляни от туристи (видео и снимки)

16 Юни 2020
0 5139

Наскоро публикувана книга и филм разкриват данни за хиляди лъвове, които са отглеждани в плен с единствената цел да бъдат отстреляни от туристите, пише LadBible.

В книгата “Нечестна игра: разкрития за индустрията за отглеждане на лъвове в плен” бизнесменът и филантроп Майкъл Ашкрофт изследва отглеждането в плен на диви лъвове, които впоследствие биват убивани за целите на търговията с кости или за удоволствието на туристи в подсигурени ограждения в Африка.

Според данните на автора в Южна Африка са отстреляни 12 000 лъва или с други думи, четири пъти повече от популацията на едрите котки на територията на страната.

Диви животни се отглеждат, за да бъдат убивани като трофеи срещу 200 долара (видео 18+)

„Хиляди животни се отглеждат във фермите всяка година”, уточнява той.” Те се отделят от майките им, когато са само на няколко дни, използват се като пешки в туристическия сектор и след това или се убиват при „лов“, или просто се колят, за да се вземат костите им и други части на тялото, които са много ценни на така наречения пазар на лекарства в Азия.

„Моето изследване предполага, че е много вероятно в страната да има поне 12 000 лъва, отглеждани в плен, срещу едва 3000, живеещи на свобода. И все пак, поразителното тук е, че само малък брой хора – няколкостотин човека – печелят от това насилие, благословено от конституцията и законите на Южна Африка”, допълва Ашкрофт.

Лъвове изядоха бракониери, тръгнали на лов за носорози

Ашкрофт твърди също, че освен изтребването на дивите животни, според предупреждение от експерти, отглеждането на лъвове и търговията с кости е много вероятно да доведат до друг голям проблем в общественото здравеопазване, вероятно дори до „друга пандемия от типа коронавирус“.

Костите от лъвове се търсят особено много в Далечния Изток, където се смята, че имат лечебни свойства и действат като афродизиак. Трупът от един лъв се оценява на хиляди долари, а от костите му се приготвят вина и торти.

Източник: LadBible

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции